Çalışma izni görev belgesinin süresi doluyor!

Geçerlilik süresi uzatılan 'Çalışma İzni Görev Belgesi' için verilen süre bugün saat 24.00'te doluyor. Gerekli belgeleri e-Devlet'ten alamayan bir çok vatandaş sürenin uzatılmasını istiyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında geçilen "tam kapanma" döneminde muafiyet kapsamındaki çalışan ve iş yeri yetkilisinin imzasıyla düzenlenen manuel "Çalışma İzni Görev Belgesi'nin" geçerlilik süresi e-Devlet'te yaşanan aksaklıklar nedeniyle 7 Mayıs Cuma 24.00'e kadar uzatılmıştı. Ancak vatandaşlar güncellemeler yapılamadığı için bu gece süresi dolacak Çalışma İzni Görev Belgesini halen e-Devlet'ten alamadı. Vatandaşlar işlerinin aksamaması için kararın bugün belli olması gerektiğini söylüyor.

BİNLERCE ÇALIŞAN GÖREV İZİN BELGESİ BEKLİYOR

Muafiyet tanınan iş kollarında çalışan kişilerin başvurularının değerlendirildiği belirtilen genelgede, e-Devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden bugün saat 17.00'ye kadar 2 milyon 677 bin başvurunun gerekli sorgulamalar yapılarak neticelendirildiği ve ilgili kişiler için çalışma izni görev belgesi düzenlendiği aktarıldı.

Halihazırda muafiyet alanında olmasına rağmen sistem üzerinden çalışma izni görev belgesi alamayan "iş yeri sahipleri, kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar ile kendi özel sandıklarına tabi olmaları nedeniyle sosyal güvenlik sisteminde kayıtları bulunmayan bankacılık sektörü çalışanları" gibi alanlarda da gerekli kurumlar arası entegrasyonun Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca tamamlanacağı belirtildi.

Çalışma izni görev belgesi düzenlenmesinin, e-Başvuru sisteminin kullanımında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması durumunda kullanılabilecek bir uygulama olduğu ifade edildi.

SİSTEMSEL SORUNLAR DEVAM EDİYOR

17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde 7 Mayıs'ta sonlandırılması planlanan "Çalışma İzni Görev Belgesi'nde çözülemeyen sorunlar hala mevcut.

Bazı iş yerleri ise Nace kodlarında güncelleme yapılmasına rağmen sisteme yansımaması sebebiyle çalışanlarına izin belgesi düzenleyemiyor.

Nisan ayı içerisinde işe girmiş olanların iş yerlerinden resmi izin belgesi alamama sorunları devam ediyor.

Çalışma izni görev belgesinin süresi doluyor! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs e-Devlet çalışma izin belgesi belge tam kapanma
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.