Çalışma izin belgesi e-devlet'ten alınabilecek

İki gündür yurdun dört bir yanından izin kuyrukları görüntüleri geliyor. Salgın döneminde bu yoğunluk manzaraları tedirginlik verirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çalışma izinlerinin e-devlet'ten alınacağını duyurdu.

NTV'nin canlı yayınında bu akşam pek çok konuda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kapanma döneminde gerekli olan çalışma belgeleri için yeni bir uygulama başlatacaklarını söyledi.

DEVREYE GİRİYOR

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini bildiren Bakan Soylu, "Çalışma izin belgesiyle ilgili arkadaşlarımız bu akşam devreye koyacaklar. e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak. Bu kadar. Kurumların ayrıca bir yazı vermesine gerek kalmayacak." dedi.

SEYAHAT BELGESİ ALACAKLARA KOLAYLIK

Seyahat belgesi almayı da kolaylaştırdıklarını ifade eden Soylu, "Yeni bir şey daha söyleyeyim; dünyanın da hayran olduğu bir e-Devlet sistemimiz var. Bakanlığımız e-Devlet sisteminde en iyi noktalardan birisindedir. Burada e-başvuru sistemimizde 'seyahat izin belgesi' bölümü bulunuyordu. Bugün vatandaşlarımıza kolaylık olsun diye İçişleri Bakanlığında e-başvuru bölümüne girmeden, seyahat izin belgesine direkt girebilecekleri bir alan açtık." diye konuştu.

Çalışma izin belgesi e-devlet'ten alınabilecek ile ilgili etiketler Süleyman Soylu çalışma izin belgesi tam kapanma edevlet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.