Çalışma Bakanı Bilgin açıkladı: Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete yapılması planlanan zamla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete yapılması planlanan zamla ilgili açıklama yaptı. 

Bilgin, "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ OLACAK MI?

Asgari ücrette artış olup olmayacağı da merak ediliyor. Bakan Bilgin bu konuya da değindi. Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde zam yapıldığını hatırlatan Bilgin, "Yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu" dedi. Bilgin, konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını dile getirdi.

 

Çalışma Bakanı Bilgin açıkladı: Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler zam asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.