Çalışanları kovan İBB yeni ilan verdi!

Medya AŞ’de görev yapan 50 çalışanın işine son veren İBB, yeni eleman arayışına girdi. Sosyal medyadan duyurusu yapılan ilana 5 bin kişinin başvurduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, Medya AŞ’deki, 184 personelin 50’sinin işine 20 Ağustos günü son verdi.

Aradan geçen 20 gün sonunda yeni işçi alımı için ilana çıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ’deki işlerinden edilen çalışanlar, belediye yönetimin bu kararı sonrasında açıklama yaparak tepkilerini dile getirmişti. Çalışanlar “İBB Medya AŞ çalışanları olarak çalıştığımız süre boyunca işimizin hakkını vererek, alın terimizle üretme gayreti içinde olduk. Verilen işleri hakkıyla yaptık” sözlerini kullanmıştı.

 20 EYLÜL’E KADAR

Çalışanların tepkisi devam ederken, Medya AŞ önceki gün Twitter hesabından “yeni çalışma arkadaşları arıyoruz” diye ilan yayınladı. Yayınlanan iş ilanında “İstanbul Dijital Medya AŞ’nin ilgili departmanlarında görev alacak, işini ve şehrini çok seven takım arkadaşları arıyoruz” ifadeleri yer aldı.

İlanda; kameraman, grafik tasarımcısı, sanat yönetmeni ve yapım yönetmeni, haber editörü, haber prodüktörü, yazar ve kurgu operatörü alınacağı belirtildi. Başvuruların 20 Eylül’e kadar devam edeceği belirtildi.

Çalışanları kovan İBB yeni ilan verdi!

İLANA TEPKİ GELDİ

Twitter hesabı üzerinden yayınlanan mesajın altına çok sayıda yorum yapıldı. Yorumlarda “israf diye işçi çıkarıp, ilanla işçi aranıyor”, “hani fazla çalışan vardı, neden çıkardığınız kişilerin yerine yenisini alıyorsunuz”, “müracaat CHP il örgütü yazmayı unutmuşsunuz”, “İBB önünde bir sürü insan var daha ne arıyorsunuz”, insanları işten at, şimdi yeni takım kur vicdansızlık” ifadeleri yer aldı.

Çalışanları kovan İBB yeni ilan verdi! ile ilgili etiketler İBB Twitter İstanbul Büyükşehir Belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.