Çalışanlar dikkat! Kamudan sonra özel sektör için de doğal gaz desteği duyurusu yapıldı! Maaşa ek bin TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine sunduğu doğal gaz faturası desteğinden sonra özel sektör çalışanları için de fatura desteği duyurusu yapıldı. İşte yeni desteğin ayrıntıları…

Uzun süredir ihtiyaç sahipleri için birbirinden farklı kategoriler altında sosyal yardım modelleri geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sene gelişen olumsuz ekonomik şartlar çerçevesinde birçok yardım modelinin hizmet kapsamını genişletmek durumunda kaldı. Yükselen enflasyonun özellikle ihtiyaç sahiplerini dara düşürmesi sebebi ile yardım tutarlarını ve yardım kapsamlarını tekrar düzenleyen bakanlık, sene başında yapmış olduğu duyuruda bu sene itibari ile doğal gaz faturaları için de destek verileceğini bildirdi.

İhtiyaç sahiplerine kömür yardımı yapan bakanlık artan enerji fiyatlarından ötürü doğal gaz altyapılı evlerde oturan ihtiyaç sahipleri için de bir model geliştirdiğini duyurdu. İlk etapta üst limiti bin 150 TL olarak bildirilmiş olan yardım tutarı, eylül ayı itibari ile 2 bin TL’ye yükseltildi.

Kamu tarafından doğal gaz yardımlarına ilişkin ödemeler devam ederken bir haber de özel sektör çalışanları için verildi. Geçtiğimiz aylarda hazırlanmış olan torba yasa teklifinin Meclis’ten geçmesi ile birlikte yürürlüğe giren maddelerin arasında bulunan doğal gaz desteğinin, 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceği bilgisi kaydedildi. Yetkililer, ilgili yeni karara ilişkin ayrıntıları tüketiciler ve işverenler ile paylaştı.

1000 TL’YE KADAR OLAN YARDIMLARDA VERGİ MUAFİYETİ!

Çalışanlar dikkat! Kamudan sonra özel sektör için de doğal gaz desteği duyurusu yapıldı! Maaşa ek bin TL yatırılacak!

Meclis’in yeni yasama dönemine başlaması ile birlikte oylamaya sunulan torba yasa teklifi, geçtiğimiz aylarda kabul edildi. Torba yasa içerisinde yer alan ve değerlendirme sonucu kabul edilen birçok madde tek tek yürürlüğe girmeye başladı. Bu kapsamda işverenlerin çalışanlarına yaptıkları veya yapacak oldukları doğal gaz yardımlarına ilişkin de yeni bir karar alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamalara göre işverenlerin çalışanlarına yaptıkları doğal gaz ve elektrik faturası gibi yardımların bin TL’ye kadar olan kısmı için vergiden muaf tutulacakları bilgisi kaydedildi.

633 TL DAHA AZ ÖDEYECEKLER!

Yeni kararın yürürlüğe girmesi ile birlikte yapılan hesaplara göre bir işveren çalışanına maaşına ek bin TL’ye kadar doğal gaz desteği vermesi durumunda, asgari ücretli çalışanı başına 633 TL daha az vergi ödemesi yapacak.

Çalışanlar dikkat! Kamudan sonra özel sektör için de doğal gaz desteği duyurusu yapıldı! Maaşa ek bin TL yatırılacak! ile ilgili etiketler doğal gaz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.