‘Çalışabilmeniz için istifa ettik’

Görevinden istifa eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu’nun iddialarının gerçek dışı olduğunu belirten Bulut, ‘Rahat çalışabilmeleri için istifa ettik’ dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "İstifa ettik diyen genel sekreter ve yardımcıları şu anda İBB'nin önemli iştirakinin yönetim kurulu başkanı, bence hakları olmayan maaşları alıyorlar" sözlerine Mevlüt Bulut’tan yanıt geldi.

Bir süre önce İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, ‘Hiçbir bahane ileri sürmeden İmamoğlu’nun çalışabilmesi için ekip olarak kendi istekleri istifa ettiklerini’ vurguladı. İBB iştiraklerindeki yönetim kurulu başkanlığının da kendiliğinden sona erdiğini belirten Bulut açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Ekrem İmamoğlu'nun iddiaları hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirme için zaruri açıklama. Sayın Ekrem İmamoğlu 'İstifa ettik diyen Genel Sekreter ve yardımcıları, şu anda İBB'nin en önemli iştirakinin yönetim kurulu başkanı. Bence hakları olmayan maaşları alıyorlar' açıklamasında bulunmuştur. İnandığımız misyon ve hizmet anlayışımız gereği yeni yönetime hiçbir bahane ileri sürmeden çalışabilmesi için ekip olarak kendi isteğimizle istifa ettik. Ben ayrıca emekliliğimi istedim ve emekli oldum. İBB iştiraklerinin 'Yönetim Kurulunun Süresi' maddesi hüküm gereğince, Yönetim Kurulu Başkanlığım kendiliğinden sona ermiştir. Durum böyle iken 'Bence hakları olmayan maaşları alıyorlar' ifadesi kesinlikle gerçek değildir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" 

‘Çalışabilmeniz için istifa ettik’ ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.