California yangını uzaydan böyle görüntülendi!

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan paylaştığı fotoğraflarla, California’daki Carr ve Ferguson yangınlarının ulaştığı korkunç boyutları gözler önüne seriyor.

ABD’nin California eyaleti, tarihinin en büyük yangını ile mücadele ediyor. Geçen hafta Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasında çıkan yangın, bin 148 kilometrekareden fazla ormanlık alan ve çayırı kül etti.

Carr ve Ferguson olarak adlandırılan yangınlarda, şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybederken, binlerce insan evlerinden tahliye edildi. Yetkililer, California’da 16 farklı bölgede etkili olan alevlerin daha fazla yayılmasından endişe duyuyor.

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), California tarihinin en büyük yangınını uzayın derinliklerinden fotoğrafladı. Görüntülerde yangının ne derece korkutucu boyutlara ulaştığı net bir şekilde görülebiliyor.

California yangını uzaydan böyle görüntülendi!

Avrupa Uzay Ajansı astronotu Alexander Gerst, dev yangının fotoğraflarını kişisel Twitter hesabından paylaştı. Yangını uzaydan izlemenin dahi korkunç olduğunu söyleyen Gerst, itfaiyecilere sonuna kadar destek verilmesi gerektiğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, yangınların büyümesinden eyalet yetkililerini ve itfaiyecileri sorumlu tutmuştu.

İlk olarak 13 Temmuz’da başlayan yangınlar ABD’nin batı kıyısından doğuya doğru ilerliyor. Ülke çapında, 28.000'den fazla itfaiyeci ve destek ekibi, yaklaşık 1,6 milyon dönümü kül eden 100'den fazla yangınla mücadele ediyor.

California yangını uzaydan böyle görüntülendi! - Resim : 2

Öte yandan Ferguson yangını California eyaletinin orta ve doğusundaki Tuolumne, Mariposa ve Madera ilçelerinde bulunan ABD’nin en popüler ulusal parkı Yosamite Ulusal Parkı'nı ve çevresindeki kasabaları da tehdit ediyor. Eşsiz şelaleleri, granit zirveleri ve gölleri ile bilinen vadinin, içinde ve çevresinde devam eden orman yangınları nedeniyle süresiz olarak kapatıldığı açıklandı.

California yangını uzaydan böyle görüntülendi! ile ilgili etiketler ABD Yangın NASA california
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.