Çaldıran'da -30 derecede jeotermal enerjiyle domates üretimi yapılıyor

Van’ın Çaldıran ilçesinde dört mevsim domates üretimi jeotermal enerji ile devam ederken, -30 dereceyi bulan kış koşullarında da üretim aksamıyor.

Çaldıran'a bağlı Ayrancılar Mahallesi’nde 2015 yılında 34 dönüm alana kurulan jeotermal seralarda kışın zorlu koşullarına rağmen domates üretimi yapılıyor. Kış aylarında hava sıcaklığının eksi 40 dereceyi gördüğü ilçede dört mevsim domates üretimi sürüyor.

2015 yılında faaliyete başladıklarını belirteren sera üretim sorumlusu Ercan Karahanlı, zorlu koşullar altında devam eden üretimi şöyle değerlendirdi:

2015’ten bu yana 34 dönüm kapalı alan içerisinde 40 arkadaşımız ile beraber domates üretimi yapıyoruz. Yaz aylarında üretim yapmamıza engel olacak bir durum yok, ancak kış aylarında ilçemiz eksi 46 dereceyi görmüş bir yer. Biz şu anda da kar yağışının başlaması ile beraber eksi 30, eksi 35 dereceleri görmekteyiz, ilerdeki zamanlar da bizim için çok zor geçecek. Eksi 40 dereceyi tekrar göreceğiz, ama biz yine de her türlü hava şartlarına rağmen domates üretimimize devam edeceğiz.

Çaldıran'da -30 derecede jeotermal enerjiyle domates üretimi yapılıyor ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.