Caizcoin nedir? Caizcoin nereden, nasıl alınır?

Son zamanlarda kripto paralara artan ilgi ile Almanya merkezli bir firma İslami kurallar ile kripto para üretti. Caizcoin nedir, Caizcoin ne kadar, işte caizcoin hakkında bilmeniz gerekenler…

Bitcoin, Ethereum ve daha birçok kripto paranın ardından yeni bir kripto para üretildi. Caizcoin olarak adlandırılan kripto paranın İslama uygun olarak çıkarıldığı bilinmektedir.  DeFi sistemlerinin popülaritesinin artışına paralel olarak sürekli yeni sistemler de piyasaya giriş yapması dikkat çekmektedir. Almanya merkezli bir firmanın İslami kurallara uygun olarak ürettiği kripto para Caizcoin gündem olmayı başardı.

Frankfurt merkezli olan Caizcoin'in internet sitesinde (Caizcoin.io), İslam alimleri tarafından İslami finans hukukuna uygun olarak üretildiği bilgisi yer almakta olan caizcoin’in caiz mi soruları nedeni ile gündem oldu.

Caizcoin nedir?

Türk köklerine bağlı bir şekilde üretilmiş olan Almanya merkezli kripto para birimi Caizcoin, "İslami Finans kurallarına uygun olarak dünyanın her yerinden insanlar arasında para transferi yapın." sloganı ile satışa sunulmaktadır. Bu para birimi ile yapılan işlemlerin caiz olduğu iddia edilmiştir.

Caizcoin nedir? Caizcoin ne kadar?

Caizcoin ne kadar?

Caizcoin reklamlarda tanıtılmaya başlamasının ardından dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlar caizcoin'in ne kadara satıldığını merak etmektedir. Peki Caizcoin ne kadar? Caizcoin'in fiyatına dair henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Caizcoin'in henüz bilinmeyen yönleri çok fazladır. Kripto paralara yatırım yapmak isteyenlere genellikle güvendiğiniz ve emin olduğunuz kripto paralara yatırım yapmaları önerilmektedir.

Caizcoin özellikleri ne?

-İslami finans standartlarına uygun kripto parasıdır.

-Silah, tütün, yetişkin endüstrisi, alkol veya domuz eti endüstrisi gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerle iş yapmadığı bilinmektedir.

-İslami Finans standartlarına uygun cüzdan ve borsaları kullanılmaktadır.

-İslami ahlaka uygun kredi sağlamaktadır.

-İslami normlara uygun projeleri finanse etmektedir.

-Yatırım kataloğuna İslami platformda kolay yatırım sunmaktadır. (Devlet direktifleri, hisse senetleri, mülk, fonlar ve diğerleri)

Peki, Caizcoin caiz mi?

Diyanet İşleri Bakanlığı, daha önce kripto paralar ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir.

Bu noktada önemli olan husus, para olarak bilinen değişim aracının kendi özünde yani üretim şeklinde, sürüm aşamalarında ve muhataplık niteliğinde büyük belirsizlik (garar) içerip içermemesi, bir aldatma (tağrir) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine vesile olup-olmamasıdır.

Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir.

Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir."

Caizcoin nedir? Caizcoin nereden, nasıl alınır? ile ilgili etiketler caizcoin nedir ne kadar özellikleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.