Cahit Zarifoğlu'nun kızı SuperHaber'e konuştu!

Yazar ve şair kimliği ile Türk edebiyatına damgasını vuran Cahit Zarifoğlu, 1987 yılında aramızdan ayrıldı. 31.ölüm yıl dönümününde ailesi ve sevenleri usta yazarı mezarı başında yalnız bırakmadı. Kendisi gibi yazar kimliği bilinen kızı Betül Zarifoğlu duygularını SuperHaber'e anlattı.

Şiirleri, hikayeleri, romanları ve diğer edebi eserleri ile zamanın ötesine geçen Cahit Zarifoğlu 47 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölüm yıl dönümünde ailesi ve sevenleri Zarifoğlu'nu andılar.

Cahit Zarifoğlu'nun kızı SuperHaber'e konuştu!

Cahit Zarifoğlu'nun ilk çocuğu olan Betül Zarifoğlu, babası ile 10 yaşına kadar yaşadığını ve bu sürenin kıstılı olmasından dolayı hatırladıklarının sınırlı olduğunu dile getirdi. Ölümünden sonra babasının arkadaşları kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.Betül Zarifoğlu, ramazan ayı olmasına rağmen babasının mezarı başına kadar gelip onu unutmayanlara teşekkür etti.

Cahit Zarifoğlu'nun kızı SuperHaber'e konuştu! - Resim : 2


Usta yazarın ölüm yıl dönümünün üzerinden seneler geçmesine rağmen,babasının eserlerine yoğun bir ilgi olmasını Betül Zarifoğlu şu sözleriyle anlattı:''Sosyal medyanın iyi bir yanı bu tarz etkinliklerde organize olabilmeyi sağlıyor. Genç arkadaşlar babamı yeni tanıyorlar ve çok seviyorlar. Bu kadar yıl sonra hala bir yakınlık kurmalarına şaşırıyoruz ama gururlanıyoruz.''

 


''EVLAT OKUYUCU'' VURGUSU


Betül Zarifoğlu son olarak, babasının eserlerini hem sıradan bir okuyucu hem de ''evlat okuyucu'' olarak okuduğunu dile getirdi. Zarifoğlu '' Küçük yaşınızda babanızı kaybettiyseniz onunla sadece anılarınız kalır ve bunları zamanla unutursunuz. Kitaplarını her okuduğumda babamla sohbet ediyormuşum gibi hissediyorum. Bu yüzden böyle bir 'evlat okur' durumu gelişti aramızda.'' dedi./ SuperHaber Özel

Cahit Zarifoğlu'nun kızı SuperHaber'e konuştu! ile ilgili etiketler Cahit Zarifoğlu betül zarifoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.