Cagliari'yi tek golle geçen İnter şampiyonluğa koşuyor

Serie A'da şampiyonluğa koşan İnter, Cagliari engelini tek golle aştı. Galibiyet serisini 11 maça, en yakın rakibiyle puan farkını da 11 puana yükselten Milano ekibi, İtalya'daki Juventus hegemonyasına son vermek üzere...

Serie A'nın 30. haftasında Cagliari'yi ağırlayan İnter, 3 puanı tek golle aldı ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Galibiyet serisini 11 maça çıkaran teknik direktör Antonio Conte'nin takımı bitime 8 hafta kala puanını 74 yaptı ve 2. sıradaki Milan'la farkı 11'e yükseltti.

Giuseppe Meazza'daki maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Kümede kalma savaşı veren ve Milano'ya puan için gelen Sardunya ekibi güçlü rakibine 77 dakika direnebildi. Achraf Hakimi, Romelu Lukaku'nun müthiş servisiyle sağ çizgiden topu arka direğe çevirdi, Matteo Darmian tamamladı ve İnter 1-0 öne geçti.

Bu sezon Serie A'da 28 maçta 21 gol, 8 golle oynayan Belçikalı santrfor Lukaku, Cagliari'nin kilidini açan isim oldu. Kariyer sezonunu geçiren 27 yaşındaki yıldız, erken elendikleri UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 5 maçta 4 gol atmıştı.

İtalya'da 9 sezondur şampiyonluklara ambargo koyan Juventus'un hükümranlığına son vermek üzere yola çıkan İnter, geçen sezon kaçırdığı şampiyonluğa bu kez çok yakın. Serie A'da İnter 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010'da üst üste 5 kez şampiyon olduktan sonra Juve zirveye ambargo koymuştu.

Cagliari'yi tek golle geçen İnter şampiyonluğa koşuyor ile ilgili etiketler Serie A Inter cagliari Antonio Conte romelu lukaku
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.