Çağlar Söyüncü fark attı!

Yurt dışında forma giyen Türk oyuncular arasında 2019-2020 sezonunda en çok oynayan oyuncu Çağlar Söyüncü oldu.

Çoğu faal olarak A Milli Takım forması giyen Çağlar Söyüncü ilk sırada yer alırken Fransa'da liglerin tamamlanması ile Zeki Çelik, Çağlar'ı yakalama fırsatını kaçırdı. Lejyoner ve gurbetçi oyunculardan Kaan Ayhan, Hakan Çalhnaoğlu, Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve diğer oyuncuların performansı şöyle..

Çağlar Söyüncü fark attı!

Çağlar Söyüncü - 35 maç
Premier Lig ekiplerinden Leicester City'de forma giyen Çağlar Söyüncü, koronavirüsü arasına kadar 2019-2020 sezonunda 35 resmi maça çıkarken 1 gol atıp 1 asist yaptı. Çağlar takımının ligde oynadığı 29 maçın 28 tanesinde 90 dakikada sahada kalmayı başardı ve üçüncü sırada yer alan takımına büyük katkı sağladı.

Zeki Çelik - 32 maç
Ligue 1 ekiplerinden Lille formasını bu sezon 32 resmi maçta giyen Zeki Çelik, Fransa'da futbol maçlarının durulması ile sezonu bu maç sayısında kapattı. Zeki 32 maçta 2 asist yaparken takımının oynadığı altı Şampiyonlar Ligi maçının tamamında 90 dakika sahada kaldı.

Kaan Ayhan - 27 maç
Fortuna Düsseldorf forması giyen Kaan Ayhan, bu sezon 27 resmi maçta forma giyerken bir tanesi firkikten olmak üzere 2 gol atıp 3 asist yaptı.

Enes Ünal - 26 maç
Real Valladolid forması altında bu sezon önemli bir ritm yakalayan Enes Ünal, Euro 2020 hazırlıkları yapıyordu. Bir ertelenen turnuva öncesinde Enes Ünal bu sezon 26 resmi maça çıktı ve 6 gol atıp 2 asistlik katkı verdi.

Hakan Çalhanoğlu - 25 maç
AC Milan forması giyen Hakan Çalhanoğlu bu sezon takımı adına 25 resmi maçta forma giydi. 1994 doğumlu A Milli oyuncu bu maçlarda 5 gol atıp 1 asist yaptı.

Yusuf Yazıcı - 25 maç
2019 yılı bitmeden önemli bir sakatlık yaşayan Yusuf Yazıcı bu tarihe kadar Lille forması altında ciddi sayıda maça çıkmıştı. Yusuf Yazıcı 25 resmi maçta görev alırken 1 gol atıp 4 asist ile sezonu kapattı.

Umut Meraş - 22 maç
Fransa Ligue 2 ekiplerinden Le Havre'da forma giyen Umut Meraş geride kalan dönemde 22 resmi maça çıktı. Fransa'da liglerinde sona erdirilmesinin ardından Le Havre bir üst lige çıkma şansını yitirdi.

Ertuğrul Ersoy - 21 maç
Umut Meraş'ın Le Havre'dan takım arkadaşı Ertuğrul Ersoy geride kalan dönemde 21 resmi maça çıktı ve 1 asist yaptı.

Ozan Kabak - 21 maç
Bundesliga'da artık rüştünü ispat eden bir başka oyuncu da Ozan Kabak oldu. 2000 doğumlu Ozan bu sezon yaşadığı sakatlıklara rağmen 21 resmi maçta görev yapmayı başardı. Ozan Kabak bu maçlarda 3 gol atıp 1 asist yapmayı başardı

Cengiz Ünder - 20 maç
A Mili Takımın çok şey beklediği oyunculardan Cengiz Ünder bir süre sakatlığı nedeniyle görev yapamadı. Cengiz 2019-2020 sezonunda AS Roma forması altında 20 resmi maçta oynarken 3 gol atmayı başardı.

Ahmed Kutucu - 20 maç
Schalke 04 forması giyen 2000 doğumlu oyuncu Ahmed Kutucu, son olarak A Milli Takım'ın Andorra mücadelesinden görev yapmıştı. Ahmed Kutucu bu sezon çoğu oyuna sonradan girerek toplam 20 karşılaşmada görev yaptı. Hücum oyuncusu bu maçlarda 3 gol atıp 1 asist yaptı.

Okay Yokuşlu - 16 maç
Celta Vigo ile sezonun ikinci yarısından itibaren düzenli olarak görev almaya başlayan Okay Yokuşlu, geride kalan dönemde koronavirüsü salgınına kadar 16 maça çıktı. Okay bu maçlarda 1 gol pası verdi.

Nuri Şahin - 17 maç
Artık A Milli Takım kadrosunda yer almayan deneyimli oyuncu Nuri Şahin, bu sezon 17 resmi maça çıktı. Son dönemde yedek kulübesinde kalan Nuri Şahin bu maçlarda 4 asist yaptı.

Cenk Tosun - 13 maç
Sezona Everton forması ile başlayan devre arasında da Crystal Palace takımına geçen A Milli oyuncu Cenk Tosun sadece 13 resmi maçta oynayabildi. Uzun süreli bir sakatlık yaşayan Cenk Tosun, koronavirüsü arasına giren İngiltere'de 2 gol atıp 3 asist yapmıştı.

Kenan Karaman - 12 maç
A Milli Takım santrforlarından Kenan Karaman, bu sezon sakatlıklar ve hsatalıklar nedeniyle çok maç kaçırdı. Kenan Karaman bu sezon Fortuna Düsseldorf adına 12 resmi maçta görev alırken 4 gol atıp 1 asist yaptı.

Semih Kaya - 12 maç
Çekya ekiplerinden Sparta Prag ile sezonu bitiren deneyimli oyuncu Semih Kaya, geride kalan sezonda 12 resmi maça çıkarken 2 gol atmayı başardı.

Merih Demiral - 9 maç
İtalyan devi Juventus forması giyten Merih Demiral tam formayı kaptığı dönemde ciddi bir sakatlık yaşamıştı. Bu sezon beş tanesi Serie A'da olmak üzer toplam 7 resmi maçta oynayan Merih 1 gol atıp 1 asist yapmayı başardı

Yunus Mallı - 9 maç
Sezona Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg ile başlayan ve sadece UEFA Avrupa Ligi maçlarında görev yapan Yunus Mallı, devre arasında Union Berlin'e transfer olmuştu. Zaman zaman A Milli Takım aday kadrosuna dahil olan Yunus Mallı sezon genelinde 9 maça çıktı ve 1 asist yaptı.

Çağlar Söyüncü fark attı! ile ilgili etiketler Çağlar Söyüncü UEFA
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.