Bylock tuzağı mağdurları için yeni KHK geliyor! Eski haklarını geri alıp, manevi tazminat davası açabilecekler...

Bylock tuzağından tahliye olanların işe geri dönüşü için yeni bir KHK hazırlığında olunduğu öğrenildi.

Bylock tuzağından tahliye olanların işe dönüşünü içeren yeni KHK geliyor. KHK birkaç gün içinde çıkacak, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre, meslekten sadece bu nedenle ihraç edilen yaklaşık 2 bin kişinin mesleğe dönüşlerinin yolu açılacak.

ÖZLÜK HAKLARI NE OLACAK?

Mesleğe geri dönenler Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından görevlerine denk bir kadroda memur olarak istihdam edilecek.

Bu kişilerin birikmiş maaşları gibi hakları da iade edilecek. İsterlerse manevi tazminat davası açabilecekler. Memur olmayan yani meslekten ihraç edilmeyenler ise maddi ve manevi kayıpları için tazminat açabilecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamada 11 bin 480 GSM kullanıcısının Bylock IP'lerine yönlendirildikleri ortaya çıkmıştı. Bunun sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yaklaşık bin kişinin tahliye edilebileceği ifade edilmişti. Bununla ilgili yazının ilgili başsavcılıklara gönderildiği belirtilmişti.

Bylock tuzağı mağdurları için yeni KHK geliyor! Eski haklarını geri alıp, manevi tazminat davası açabilecekler... ile ilgili etiketler ByLock KHK Son dakika tuzak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.