Buzun içinde sıkışan tilkiye hayat verdi

Sivas’ın Akıncılar ilçesi Göllüce köyünde aşırı soğuk nedeniyle buzla kaplı su kanalında mahsur kalan tilki, ölmek üzereyken bir köylüler tarafından kurtarıldı. Buzun içerisinde sıkışıp kalan tilkiyi kanalın dışına çıkartan vatandaş ölmek üzere olan hayvana kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladı.

İlginç olay Sivas'ın Akıncılar ilçesi Göllüce köyünde yaşandı. Köyden geçip Hidro Elektrik Santraline giden su kanalı dondurucu soğuğun etkisiyle buzla kaplandı. Bir tilki ise girdiği kanalda buz tabakasının kırılmasıyla suya düştü. Buz tutmaya başlayan sudan çıkamayan tilkinin imdadına ise bir köylüler koştu.

Tilkinin buza saplandığını gören köy sakinleri tel çitleri tutan kazığa ip bağlayarak kanala girdi ve mahsur kalan tilkiyi etrafını saran buzu kırarak kurtardı.

Vatandaşlar, artık ölmek üzere olan tilkiyi yaktıkları ateşle ısıttıktan sonra kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Tilki için düzenlenen kurtarma operasyonu Yüksel Keleş adıl köylü tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Kurtarma çalışması sırasında bir vatandaşın "Tavuklarımı yiyen tilkiyi kurtaracağımda bu yaşıma kadar hiç aklıma gelmezdi" dediği işitildi.

YAŞAMASI İÇİN KALP MASAJI YAPTILAR

Donmak üzere olan tilkiye kalp masajı yapan Yüksel Keleş o anları, “Bu kanalın amacı elektrik üretmek ve araziyi sulamak. Çevresi de tellerle çevrili, insanların ve hayvanların girmemesi için. Fakat, yabani hayvanlar su içmek ve kanalda bulunan balıkları avlamak için bu suya giriyorlar. Biraz önce bu bölgede gezerken görmüş olduğunuz suyun içerisine tilki girmiş. Buzun üzerinde giderken şu gördüğünüz yerde buz bitiyor, bittikten sonrada suyun içerisine saplanmış. Bu bölgeden buzu kırdığımız alana kadar hayvan çırpındı, buzun altında kaldı. Bizde çıkardık, ateşi yaktık. Hayvana kalp masajı yaptık, biraz kendine gelmeye başladı. Çok güzel bir tilki. Kurutup, kurtarabilirsek doğaya tekrar salacağız. İnşallah kurtarırız“ sözleri ile anlattı...

(İHA)

Buzun içinde sıkışan tilkiye hayat verdi ile ilgili etiketler Sivas tilki kalp masajı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.