Buzlanma yüzünden kaymaya başlayan yolcu uçağı, tankere çarptı!

Rusya'da pist alanında park halindeki yolcu uçağı, uçağın buzlanmasını engellemek için özel bir kimyasal sıkan tankere, yerdeki buzlanma nedeniyle kayarak çarptı. Uçağın çarptığı ve yüksek oranda yanıcı bir madde taşıyan çarpan tanker devrilince panik yaşandı. İtfaiye derhal müdahale etti.

Rusya'nın başkenti Moskova şehrindeki Şeremetyevo Uluslararası Havaalanı'da, sabah saatlerinde Rus Aeroflot havayolu şirketine ait bir yolcu uçağı, bir sonraki uçuşa hazırlanırken pist alanında bulunan park halindeki kamyona çarptı.

UÇAĞI BUZDAN KORUMAYA ÇALIŞAN KAMYON, YERDEKİ BUZU UNUTTU

Uçak gövdesinin buzlanmaması için uygulanan kimyasalın bir kamyondaki tankerden uçağa sıkılması sırasında, pistin buz tutması sonucu uçağın kayması kazaya neden oldu. İçinde pilot ve görevlilerin bulunmadığı uçak, kaymaya başlarken tankerli kamyona kanadıyla çarptı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Kamyon çarpmanın şiddetiyle ters dönünce havaalanında büyük bir panik yaşandı. Yanıcı bir madde olan kimyasalın çevreye yayılmaması ve herhangi bir yangının meydana gelmemesi için itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Uçak daha sonra pistten araçlarla hangara çekilirken, uçağın kanadında, yan yatan kamyonda da maddi hasar oluştuğu bildirildi. Havaalanı yönetimi tarafından kazaya ilişkin soruşturma başlatılırken pistin temizlendiği ve uçuşlarda aksama yaşanmadığı açıklandı.

Buzlanma yüzünden kaymaya başlayan yolcu uçağı, tankere çarptı! ile ilgili etiketler Rusya Moskova Havalimanı kaza tanker havaalanı yakıt kamyon
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.