Büyükşehirleri kana bulayacaklardı

Suriye üzerinden Türkiye'ye kaçak yollarla girdiklerini tespit edilen biri Türk 3 terörist Mardin'de MİT destekli operasyonla yakalandı. Metropollerde bombalı eylemler yapmak için geldikleri belirlenen 3 teröristin yanlarında patlayıcıları da getirdikleri tespit edildi. Teröristlerin patlayıcı ve fünye sistemlerini sigaralara ve pijamalarına gizledikleri belirlendi. Daha önce Mardin'de yakalanan 4 teröristin de ayakkabılarının tabanında patlayıcılar bulunmuştu...

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT Başkanlığı'nın yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda, büyükşehirlerde bombalı saldırılar düzenlemeye hazırlandığı belirlenen terör örgütü üyelerinin, patlayıcı ve bomba materyalleri ile yasa dışı yollarla Türkiye'ye girdiği tespit edildi.

Polis ekipleri ile MİT mensupları bunun üzerine teröristleri yakalamak için çalışma başlattı.

Terör örgütü üyelerinin Nusaybin ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, şüphelilerin kimliğini de tespit etti. 2’si Suriye uyruklu, 1’i Türk olmak üzere terör örgütü üyesi 3 kişi yakın takibe alındı.

Teröristler, yapılan takibin ardından ilçede gerçekleştirilen şok bir operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan 3 şüpheli ifadelerinin alınması için Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

SİGARALARA KAPSÜL, PİJAMALARA PATLAYICI FİTİLİ GİZLEMİŞLER

Gözaltına alınan şahısların üst aramalarında, sigaraların içine yerleştirilmiş 11 adet el yapımı elektrikli kapsül, pijamaların lastik kısmına gizlenmiş 2 adet saniyeli ve infilaklı patlayıcı fitili, tuzaklama, sabotaj ve bomba yapımı konularına ait bilgi ve belgeler ile bombaları patlatma anlarına ait videolar içeren dijital materyaller bulundu. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen teröristler tutuklanarak cezaevine gönderdildi.

TERÖRİSTLER YÖNTEM DEĞİŞTİRDİ

Mardin polisi daha önce de Türkiye’ye sınırdan yasa dışı yollarla girmeye çalışırken 4 Suriye uyruklu terör örgütü mensubunu yakalamıştı.

Bu teröristlerden birinin ayakkabı tabanına bölmeler açarak, 200 gram el yapımı plastik patlayıcı sakladığı belirlenmişti.

Yapılan bu operasyonun ardından PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütü üyelerinin yöntem değiştirerek yurda giriş yaptıkları tespit edildi.

Büyükşehirleri kana bulayacaklardı ile ilgili etiketler MİT Mardin terörist bomba patlayıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.