Büyükelçiliklerden geri adım: Türkiye'nin içişlerine karışmayız mesajları geldi

ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara büyükelçilikleri, diplomatların bulunduğu ülkelerin kanun ve nizamlarına riayet etmesini öngören Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiğini açıkladı. Osman Kavala açıklamasına imza atan Kanada, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara büyükelçilikleri de ABD'nin Twitter'da yaptığı açıklamayı retweet etti.

ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara büyükelçilikleri, diplomatların bulunduğu ülkelerin kanun ve nizamlarına riayet etmesini öngören Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiğini açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada, "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." ifadesini kullanıldı.

BİR BİLDİRİ DE HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİNDEN

ABD büyükelçiliğinden yapılan açıklamanın bir benzerini de Hollanda Büyükelçisi
Marjanne de Kwaasteniet sosyal medya hesabından gerçekleştirdi.

YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton da söz konusu açıklamaya destek vererek sosyal medya hesabı üzerinden diğer büyükelçilikler ile aynı açıklamayı paylaştı.

NORVEÇ

10 Büyükelçilikten biri olan Norveç'in Türkiye'deki temsilciği geri adım attı. ABD'nin attığı tweeti RT'ledi.

DANİMARKA

Danimarka Büyükelçisi Danny Annan da sosyal medya hesabı üzerinden ABD'nin paylaşımını RT'ledi.

 

Büyükelçiliklerden geri adım: Türkiye'nin içişlerine karışmayız mesajları geldi ile ilgili etiketler Osman Kavala ABD Büyükelçi viyana sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.