Büyükelçilik saldırısı sonrası İran'da skandal olay! Katili TV'ye çıkardılar...

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlediği saldırıyla büyükelçiliğin güvenlik amirini öldüren ve 2 kişiyi de yaralayan saldırganın yakalandıktan sonra 3 İran kanalına röportaj verdiği ortaya çıktı.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne dün sabah saatlerinde saldırı düzenlendi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendirdi. Saldırıda büyükelçiliğin Güvenlik Amiri Orhan Askerov hayatını kaybederken, iki güvenlik görevlisi ise yaralandı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yaralıların durumunun iyi olduğunu duyurdu.

KAPIDAKİ POLİS MÜDAHALE ETMEDİ

Saldırıya ait yayınlanan görüntülerde, büyükelçilik önüne geldiği araçtan elinde kalaşnikof marka silahla inen saldırganın, İran polisinin önünden geçmesi ve polisin hiçbir şey olmamış gibi davranması büyük tepki çekti.

 

BÜYÜKELÇİ SALDIRGANI ÜÇ İRAN KANALINA RÖPORTAJ VERDİ

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatan Tahran yönetimi, saldırganın yakalandığını açıkladı. Saldırgan yakalandıktan sonra İran kanallarına röportaj verdi. Saldırganın rahat tavırları dikkati çekti. Saldırgan yaptığı röportajlarda Azerbaycan vatandaşı olan eşinin Büyükelçilik binasında zorla tutulduğunu öne sürdü ve saldırıyı yapma sebebi olarak bunu gösterdi.

 

 

 

 

Büyükelçilik saldırısı sonrası İran'da skandal olay! Katili TV'ye çıkardılar... ile ilgili etiketler İran Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.