Büyükelçilerin geri adım atması Türkiye karşıtı Kati Piri'yi çok rahatsız etti

Tepki çeken Osman Kavala çağrısının ardından geçtiğimiz gün geri adım atan büyükelçilerin mesajları Türkiye karşıtlığıyla bilinen Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri’yi rahatsız etti. Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in paylaşımını alıntılayan Piri, bu açıklamanın "utanç verici bir görüntü" olduğunu söyledi.

Aralarında ABD'nin de yer aldığı 10 ülkenin Türkiye'deki büyükelçilikleri, ortak bir metin yayımlayarak Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminden yargılanan Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu.

Türk yargısını hedef alan ortak açıklama yapan büyükelçiler, Türkiye'nin içişlerine karıştıklarını kabul edip geçtiğimiz gün birer birer geri adım attı.

TÜRKİYE KARŞITI KATİ PİRİ RAHATSIZLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Büyükelçilerin geri adımı, bir dönem Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü olarak görev yapan ve mesajlarıyla sık sık Türkiye'yi hedef alan Hollandalı siyasetçi Kati Piri'yi çok rahatsız etti.

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in “Hollanda, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder” şeklindeki paylaşımını alıntılayan Piri, bunun "utanç verici bir görüntü" olduğunu söyledi. Piri paylaşımında, Osman Kavala'ya özgürlük istemeyi ihmal etmedi.

 

 

Büyükelçilerin geri adım atması Türkiye karşıtı Kati Piri'yi çok rahatsız etti ile ilgili etiketler Osman Kavala Kati Piri Hollanda Büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.