Büyükelçilerden sonra CHP'li Çeviköz de geri adım attı

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan büyükelçilerin geçtiğimiz gün geri adım atmasının ardından bir geri adım da CHP'li Ünal Çeviköz'den geldi. Daha önce "10 büyükelçi yükümlülüğümüzü hatırlatmıştır" ifadesini kullanan Çeviköz, dün gelen mesajların ardından ise "Diplomasinin başarısı bir kez daha görüldü." paylaşımı yaptı.

ABD, Fransa ve Almanya’nın aralarında bulunduğu Türkiye’deki 10 Batılı ülke büyükelçiliği, ortak bir metin yayımlayarak Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminden yargılanan Osman Kavala’nın ‘derhal’ serbest bırakılmasını istemişti.

ELÇİLERE DESTEK VERMİŞTİ

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, bu gelişmenin ardından, "Kimse Türkiye’nin iç işlerine karışmamıştır, karışamaz. 10 Büyükelçi dostça bu yükümlülüğümüzü hatırlatmışlardır. Anlayana!" diyerek elçilere destek vermişti.

"DİPLOMATİK KURALLARA UYACAĞIZ"

Geeçtiğimiz gün ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara büyükelçilikleri, diplomatların bulunduğu ülkelerin kanun ve nizamlarına riayet etmesini öngören Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiğini açıkladı.

Büyükelçilerin geri adım atmasının ardından bir geri adım da CHP'li Ünal Çeviköz'den geldi. Sosyal medya hesabından tweet atan Çeviköz, "On Büyükelçinin 'persona non grata" ilan edilmesi gibi bir hatanın önüne geçilmesine yönelik çabaların sonuç verdiği anlaşılıyor. Diplomasinin başarısı bir kez daha görüldü." ifadelerini kullandı.

Çeviköz sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çözüme emek veren ve sonuca yardımcı olan Dışişleri Bakanlığımızın mensubu olmakla gurur duyuyorum"

Büyükelçilerden sonra CHP'li Çeviköz de geri adım attı ile ilgili etiketler CHP Osman Kavala ünal çevikoz Büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.