Büyükada'yı karıştıran TÜGVA arbedesinin aslı ne?

Polis ile zabıtanın karşı karşıya geldiği Büyükada'daki gerginlikle ilgili kafalarda soru işaretleri yaratan yeni açıklamalar var... İBB'den kiralanan binalarını tahliyesine itiraz eden TÜGVA "Mahkeme kararı yok" derken, İBB Sözcüsü Murat Ongun "Mahkeme kararı var" açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı zabıta ekiplerinin bir önceki Şehir Hatları yönetimince Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) kiralanan Büyükada İskelesi'nin üst katını tahliye etmesi tartışma yarattı.

TÜGVA çalışanlarının durumu polise bildirmesi üzerine, polis tahliyeyi gerçekleştirmek isteyen zabıta ekiplerine engel oldu. Bu sırada polis ile zabıta ekipleri arasında küçük çaplı arbede yaşandı.

Yaşanan olayların basına yansıması üzerine ise taraflardan peş peşe açıklamalar geldi.

TÜGVA: MAHKEME KARARI YOK

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Koordinatörü İbrahim Beşinci kullandıları alanın hukuka aykırı şekilde boşaltılmak istediğini savunurken şu açıklamaları yaptı;

"Türkiye Gençlik Vakfı olarak İstanbul Adalar’da İBB’den tamamen hukuka uygun şekilde kiraladığımız ve günü gününe kiramızı ödediğimiz ilçe binamıza bugün CHP’li İBB Başkanı ve CHP’li Adalar Belediye Başkanı’nın emriyle zabıtalar baskın yapmış binamızın içindeki eşyalar gaspedilmeye çalışılmış bina kilitleri değiştirilmiştir. CHP’li İBB’nin Adalar’da kiraladığımız binanın tahliyesi ile alakalı mahkeme süreci devam ederken ve mahkemenin herhangi bir kararı yokken yapmış olduğu bu eylem tam olarak bir gaspetme eylemidir.

Bu hukuksuzluğun karşı ilçe binamızdaki gönüllü TÜGVA’lı arkadaşlarımız polisi ve TÜGVA gönüllüsü avukatları aramıştır.

Polis memurları CHP’li İBB ve CHP’li Adalar Belediyesi zabıtalarının gaspetmek için geldiği ilçe binamızın önünde belediye zabıtalarının saldırısına uğramıştır."

ZABITA İLE POLİS KARŞI KARŞIYA

Yaşanan arbedede "zabıtaların polise saldırdığını" belirten Beşinci, "Bir polisimiz karnından yaralanmıştır. Polise zabıtanın saldırması tarihte bir ilk olabilir. CHP’nin militanı gibi davranan zabıtaların yaptıkları yetmemiş olacak ki; CHP Adalar İlçe Teşkilatı TÜGVA’ya karşı toplanma çağrısı yapmıştır, şuan da CHP İlçe Teşkilatı ve zabıta binanın içerisinde gaspçı gibi durmaktadırlar. Memleket sevdalısı TÜGVA’lı gençlere mi saldıracaklardır? Yoksa ilçe binamızı işgal mi edeceklerdir?" diye sordu.

TÜGVA Teşkilat Koordinatörü ayrıca, kendilerine karşı yapılabilecek "her türlü çapulculuğa ve vandallığa" karşı direneceklerini ve binayı savunmaya devam edeceklerini söyledi.

İBB: MAHKEME KARARI VAR

TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Koordinatörü İbrahim Beşinci'nin "Mahkeme kararı yok" açıklamasına İBB cephesinden yanıt ise gecikmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medyada paylaştığı açıklamasında, "Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi'ni, mahkeme kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor. Oysa tahliyenin önünde hiçbir hukuki engel yok. Bu vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırıdır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır." ifadelerini kullanarak mahkeme kararı olmadı yönündeki iddiayı reddetti.

 

MAHKEME KARARININ DETAYLARI PAYLAŞILDI

İBB'den yapılan resmi açıklamada ise, tahliyeye ilişkin mahkeme kararı olduğunun altı bir kez daha çizilirken, "İstanbul 2. İdare Mahkemesinin 28 Mayıs 2021 tarihli, 2021-158 numaralı kararı ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Onuncu İdare Dava Dairesinin 2021-765 itiraz Numaralı, 06.07.2021 tarihli kararları ile Büyükada İskelesinin kesin olarak tahliyesine karar verildi. Hukuki sürecin İBB lehine tamamlanmasının ardından tahliye işlemine başlandı." ifadelerine yer verildi.

"ÇARPITMA HABERLERE" KARŞI HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Açıklamada ayrıca, konunun bazı medyada organlarında yer alma şekli de eleştirildi. İBB'nin açıklamasında şunlar kaydedildi;

"İBB, Büyükada İskelesinin üst bölümünün tahliyesine ilişkin mahkeme kararlarını uygulayıp, hukuku işlettiği gibi bu açık mahkeme kararlarına rağmen, hukuk hiçe sayılarak yapılan tek taraflı, çarpıtma haberlere ilişkin de gerekli hukuki girişimleri başlatacak. Bu konunun da takipçisi olacak."

İŞTE O MAHKEME KARARI;

Büyükada'yı karıştıran TÜGVA arbedesinin aslı ne?

Büyükada'yı karıştıran TÜGVA arbedesinin aslı ne? ile ilgili etiketler İBB Büyükada Murat Ongun İBB sözcüsü tügva
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.