Büyükada'daki gizemli toplantıya polis baskını: 9 gözaltı... Af Örgütü neyin peşinde?

İstanbul Büyükada'daki bir otelde, 'insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı' düzenlediği iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Büyükada'daki bir otelde, 'insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı' düzenlediği iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan istihbarat üzerine polis Büyükada'daki bir otele baskın düzenledi.

Baskında "insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı" düzenlediği iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Polisin gözaltına aldığı şüphelilerin Yurttaşlık Derneği'nden Nalan Erkem, KadınKoalisyonu'ndan İlknur Üstün, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Veli Acı, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Günal Kurşun, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği'nden Nejat Taştan, Yurttaşlık Derneği'nden Özlem Dalkıran, eski Mazlum Der'li aktivist Şeyhmus Özbekli ile moderatörlük yapan Ali Garawi olduğu öğrenildi. İstanbul Emniyetinden gözaltılarla ilgili açıklama yapılmadı.

15 TEMMUZ TOPLANTISINI AKILLARA GETİRDİ

Büyükada'da bir otelde, 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün giriş yapan, çoğunluğu yabancı 17 kişilik grup, 2 gün boyunca toplantı yapmıştı.

Toplantıda CIA'ya çalışan ABD'li profesör Henri Barkey'in de bulunması dikkat çekmişti.

NEDİR BU "ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ" VE NEDEN FETÖ'CÜLERİN YANINDA SAF TUTTU?

Peki Büyükada'da toplantı düzenleyen Uluslararası Af Örgütü nedir? Bu sorunun yanıt için 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimine geri dönmek ve Af Örgütü tarafından yapılan bazı açıklamaları hatırlamak gerekiyor.

Uluslararası Af Örgütü, TSK içerisindeki cuntacı askerlerin başarısız darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’de "insan haklarının tehlike altında olduğunu" ifade etti.

Örgüt, darbe sonucu cuntacılar tarafından öldürülen ve yaralanan masum sivillerin yanında olmaktansa soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan ve görevlerinden uzaklaştırılan darbeci FETÖ'cüleri savundu.

Uluslararası Af Örgütü, Ankara ve İstanbul’da gözaltına alınanların, gözaltında kötü muamele ve avukatlara erişimin engellenmesi gibi "ciddi ihlallere" maruz kaldığına dair haberleri de soruşturduğunu duyurdu.

Örgüt, “Toplu gözaltı ve görevden almalar, Türkiye hükümeti tarafından barışçıl fikir ayrılıklarına yönelik giderek artan tahammülsüzlük bağlamında oldukça endişe vericidir, ayrıca bu baskının gazetecileri ve sivil toplum aktivistlerini kapsayacak biçimde uygulanması ihtimali de mevcuttur." açıklaması ile darbe girişimiyle ilgili tarafını net şekilde gözler önüne serdi.

FETÖ'CÜ İŞKENCE İDDİALARINI TEKRARLADILAR!

Londra merkezli insan hakları kuruluşu Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine FETÖ'cülerin söylemlerini de benimsemeyi tercih etti.

Örgüt, Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası gözaltına alınanların bazılarının dövülüp işkenceye maruz kaldığı yolunda "güvenilir kanıtlar" olduğunu bildirdi.

Af Örgütü, "Olabileceklerin korkutucu habercisi olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi askıya alınmıştır." açıklamasında bulundu.

Ancak bu "korkutucu" uygulamanın aynısını hayata geçiren Fransa'ya benzer bir uyarı yapılmaması dikkat çekti.

Büyükada'daki gizemli toplantıya polis baskını: 9 gözaltı... Af Örgütü neyin peşinde? ile ilgili etiketler Büyükada Operasyon Gözaltı toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.