Büyükada'da o isimlerle toplandı! CIA ajanına darbe soruşturması

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'a geldiği ve toplantı yaptığı belirlenen eski CIA ajanı Henri Barkey hakkında darbe soruşturması açıldı.

Barkey'in 15 Temmuz 10.24'te İstanbul'a geldiği, 19 Temmuz'da da ayrıldığının belirlenmesi üzerine yapılan araştırmada, Barkey'in Büyükada'daki bir otelde 17 kişiyle birlikte toplantı gerçekleştirdiği saptanmıştı. Toplantıya katılan isimler arasında, Zaman gazetesinde yazıları çıkan, Kara Harp Okulu'nda dersler veren Şaban Kardaş'ın da bulunduğu tespit edilmişti. Bu gelişmeleri takip eden İşadamı Doğan Kasadolu, Barkey'in darbeyi organize etmek üzere Türkiye'ye gelip gelmediğinin araştırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İSİMLERİ SAVCILIKTA

Kasadolu, Büyükada'daki toplantıya katılan 17 kişinin isimlerini de savcılığa verdi. İsimler arasında Karar gazetesi yazarı Mensur Akgün de bulunuyor. Başlatılan darbe soruşturması çerçevesinde Terör ve İstihbarat Polisi Büyükada'daki otelde araştırma yaptı.

Sabah

Büyükada'da o isimlerle toplandı! CIA ajanına darbe soruşturması ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.