Büyükada'da gizemli sabotaj şüphesi: Benzin bidonu dikkat çekti!

İstanbul Büyükada'da bulunan ormanlık alanda elinde benzin bidonuyla bekleyen üç kişi olduğu ihbarı polisi harekete geçirmeye yetti. İhbar edilen noktaya giden polis, ormanlık alanda bir benzin bidonu buldu. Bidona 30 metre uzakta ise ihbarda tarif edilen bir Avustralya vatandaşı erkek ve iki Türk vatandaşı kadını saptadı. Bidonu denizde bulup çıkardıklarını iddia eden şahısların tavırlarını şüpheli bulan polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. Kadınların terörden suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye, dünyanın onlarca diğer ülkesiyle beraber rekor sıcaklıklarla ve orman yangınlarıyla mücadele ederken, Türkiye'nin yakın tarihteki PKK hafızası, sabotaj ihtimalini gündemde tutuyor. 

Hüriyet Gazetesi'nden Çetin Aydın'ın haberine göre, ülke genelinde alevlerle mücadele gece - gündüz aralıksız sürerken, İstanbul'un incisi Prens Adalarının en büyüğü olan Büyükada'da şüpheli bir olay yaşandı.

İHBAR EDİLDİLER: 'ELLERİNDE BENZİN BİDONUYLA ORMANA GİTTİLER'

Geçtiğimiz cuma günü, saat 12:41'de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne herkesi teyakkuza geçiren bir ihbar geldi. Duyarlı ve dikkatli bir vatandaştan gelen ihbarda, 'Adalar Büyüktur Yolu üzerinde 'Elinde benzin bidonu olan biri var' dendi. 

İhbar üzerine harekete geçen polis, bahsi geçen Büyüktur Yolu civarında bir benzin bidonu buldu. İhbarda tarif edilen şahıslar ise bidona 30 metre mesafede bulunan Kurşun Burnu Koyu'nda saptandı. 

POLİS, AÇIKLAMALARINI ŞÜPHELİ BULDUĞU KİŞİLERİ GÖZALTINA ALDI

Polis, koyda saptadığı Berna S., Gülnihal K. ve Avustralya vatandaşı Michael D.'ye GBT sorgusu yaptı. Haklarında herhangi bir arama kaydı olmadığı belirlenen ikisi kadın üç şahısa bidon hakkında sorular soruldu. 

Polisin neden ellerinde bidonla Büyükadada ormanlık alana geldiklerini sorması üzerine, şahıslar 'Denizdeydi çıkardık, yol kenarına götürdük' yanıtını verdi. 

Açıklamaya rağmen davranışlarını şüpheli bulan polis, şahısları gözaltına alıp Büyükada Polis Merkezi'ne götürdü. 

İKİ KADININ DA TERÖRDEN SUÇ KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Polis merkezinde yapılan geçmiş suç kaydı incelemesinde ise Berna S.’nin ‘silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma, kasten yaralama, hakaret, açıktan hırsızlık, işyerinden veya kurumdan hırsızlık’ gibi 9 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi.

Gülnihal K.’nın de ‘terör örgütü propagandası yapma, yankesicilik ve devlet büyüklerine hakaret’ suçlarından suç kaydı bulunduğu anlaşıldı.

Şahıslarla birlikte gözaltına alınan Avustralya vatandaşı Michael D.’nin kaydı çıkmadı.

KAMP YAPMAK İÇİN GELDİK DEDİLER: SERBEST KALDILAR

3 şüphelinin ifadelerinde, “Bidonu denizde gördük. Çıkardık yol kenarına bıraktık. Biz kamp yapmak için geldik” dedikleri iddia edildi.

Üzerlerinde kamp malzemesi bulunan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Büyükada'da gizemli sabotaj şüphesi: Benzin bidonu dikkat çekti! ile ilgili etiketler PKK Büyükada Yangın Orman benzin Avustralya terör polis sabotaj bidon avustralyalı ihbar büyüktur yolu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.