Büyük tehlike: Aynı anda korona ve grip

ABD’li bilim insanları kış aylarına girilmesiyle birlikte hem koronavirüse hem de mevsimsel gribe yakalan insanların sayısında artış olduğunu açıkladı. Araştırmacılar, aynı anda koronavirüs ve influenza ile mücadele etmenin akciğerlerde büyük hasara neden olduğunu ve ciddi sonuçları olabileceğini ifade ederek, hastanelerdeki doluluğun ve sağlık çalışanlarındaki yükün daha da artacağı konusunda uyardı.

ABD’nin Ohio eyaletinde yer alan Valley Sağlık Departmanı’ndan bilim insanları, kış aylarına girilmesiyle birlikte aynı anda hem koronavirüse hem de gribe yakalanan insanların sayısının arttığını açıkladı. Uzmanlar, hali hazırda çok yoğun olan hastane kapasitelerinin ve sağlık çalışanlarının yükünün artacağı konusunda uyardı.

AYNI ANDA İKİ ENFEKSİYONA YAKALANAN İNSANLARIN SAYISI YÜKSELİYOR

Kurumun Direktörü Rebecca Eaton, aynı anda iki hastalığa yakalanan insanların vaka yönetimi sayesinde tespit edildiğini belirterek, “ Covid-19 için vaka yönetimi uyguluyoruz. Pozitif test edilen herkesin bir vaka sorumlusu var. Onlarla sürekli iletişeme geçereki kimin ne kadar süredir hasta olduğunu, semptomlarının neler olduğunu ve kiminle temas halinde olduklarının kayıtlarını tutuyoruz. Verileri incelediğimiz de son birkaç haftadır Covid-19’la enfekte olan ve aynı zamanda mevsimsel gribe yakalanan hastaların sayısında bir artış tespit ettik” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Keaton, hastanede tedaviye ihtiyaç duyan hem Covid-19 hem de grip hastalarının varlığını doğruladı, ancak iki hastalığıyla aynı anda geçiren kişilerle ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi.

GRİP AŞISI OLMAK KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Keaton, insanların grip aşısı olmasının acil bir durum olduğunu belirterek, aynı anda iki hastalıkla boğuşmanın özellikle kronik hastalıklara sahip olan kişilerde ciddi sonuçları olabileceği konusunda uyardı.

Büyük tehlike: Aynı anda korona ve grip ile ilgili etiketler Koronavirüs grip vaka artışı grip aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.