Büyük tartışmalara neden olmuştu... GTA Trilogy 10 milyon satışa ulaştı

GTA'nın büyük tepkilere neden olan remastered üçlemesi GTA The Trilogy – The Definitive Edition 10 milyon satış rakamına ulaştı. Take Two CEO'su Strauss Zelnick oyundaki hataların 'münferit' olduğunu belirterek, gelecekte çıkacak oyunlarda kalite anlayışlarını koruyacaklarının sözünü verdi.

Rockstar'ın dünya çapında en çok sevilen oyun serilerinden GTA'nın ilk üç oyununun remastered versiyonu kasım ayında yaptığı çıkışın ardından büyük tepki çekmişti. Oyunun çok fazla hatayla çıkması, grafik ve oynanış tarafında bir geliştirme yapılmaması kullanıcıların sert eleştirilerine neden olmuştu. Rockstar, gelen tepkiler sonrası oyunu PC için satıştan çekerek geliştirme sözü vermişti.

GTA The Trilogy – The Definitive Edition'ın oldukça kötü çıkması, yıllardır beklenen GTA 6 içinde kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Oyunu yıllardır bekleyenler, kötü bir yapımla karşı karşıya kalmaktan endişe ediyor.

Büyük tartışmalara neden olmuştu... GTA Trilogy 10 milyon satışa ulaştı

TAKE TWO'DAN GÜVENCE GELDİ

GTA ile ilgili tartışmalar sürerken Rockstar'ın bünyesinde olduğu çatı şirket Take Two'dan açıklama geldi. Take Two CEO'su Strauss Zelnick yaptığı açıklamada yeni çıkacak oyuların kalitesinde bir düşüş olmayacağını söyledi.

Şirketin son mali raporlarının görüşüldüğü toplantıda bilgi veren Zelnick, GTA The Trilogy – The Definitive Edition'ın kötü çıkmasının 'münferit bir olay' olduğunu savunarak, oyunların kalitesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Zelnick "Çok nadiren yetersiz kalıyoruz ve bence üçleme buna bir örnekti ve başlık bazı sorunlarla piyasaya sürüldü. Birçoğunu ele aldık, gelecek daha fazla düzeltme var. İleriye dönük olarak, kaliteye son derece odaklanmış durumdayız ve gelecek sürümlerin tümüne fazlasıyla güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyük tartışmalara neden olmuştu... GTA Trilogy 10 milyon satışa ulaştı - Resim : 2

Take Two CEO'su Zelnick açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Bu şirkette değerli birkaç kalite kaybımız oldu, bu nedenle kalite açısından yetersiz kaldığımız her zaman bu münferit bir durum oldu ve bunu böyle tutmayı hedefliyoruz."

10 MİLYON SATIŞA ULAŞTI

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition'ın satış rakamları da ortaya çıktı. Take Two Ceo'su Strauss Zelnick, kasım ayında çıkan oyunun 10 milyon adeta sattığını söyledi. Zelnick, söz konusu rakamların beklentinin üzerinde olduğunu kaydetti. Öte yandan açıklanan son verilere göre tüm GTA serisi toplamda 370 milyon kopya satarken bunun 160 milyondan fazlasını GTA 5 oluşturdu.

Büyük tartışmalara neden olmuştu... GTA Trilogy 10 milyon satışa ulaştı - Resim : 3

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Büyük tartışmalara neden olmuştu... GTA Trilogy 10 milyon satışa ulaştı ile ilgili etiketler GTA The Trilogy – The Definitive Edition rockstar take two satış
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.