Ahmet Güneştekin’in büyük sükse yapan Ölümsüzlük Odası kopya mı?

Ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin'in dört yıl önce çalışmalarına başladığı, bir yılda tamamladığı Ölümsüzlük Odası eseri, yarın halkın ziyaretine açılacak olan 13. Contemporary İstanbul'da açık havada sanatseverlerle buluşacak.

Ahmet Güneştekin, geçtiğimiz gün basın gösterimi yapılan eserde, Gılgamış Destanı'ndan, Babil tabletlerinden, Zülkarneyn'den ve Göbeklitepe'den esinlendiğini belirtti.

Ancak, 22 bin parça kuru kafa ve boynuzdan oluşan eser, daha sergilenmeden büyük bir tartışma yarattı.

Sabah yazarı Bülent Cankurt bugün köşesinde eserin ABD'li bir sanatçıdan "aşırı ilham aldığını" yazdı.

Jim Leedy’nin The Earth Lies Screaming eserinin görüntülerini okurları ile paylaşan Cankurt iki eser arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

İşte Cankurt'un yazısı;

- ABD’li sanatçıdan aşırı ilham almış!

Ahmet Güneştekin’in Ölümsüzlük Odası adlı eseri için şok iddia: ‘Jim Leedy’nin The Earth Lies Screaming eserinden aşırı şekilde ilham almış.’ Konuyla ilgili PR şirketi vasıtasıyla açıklama istediğim Güneştekin’den yanıt gelmedi

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in, Contemporary Istanbul kapsamında sergileyeceği ve geçen hafta bir davetle ön izlemesi gerçekleştirilen 'Ölümsüzlük Odası' adlı enstalasyonu büyük ses getirdi. 22 bin parça boynuz ve kurukafa dökümü, 35 ton alüminyumun kullanıldığı, 130'a yakın farklı meslekten insanın emeğinin geçtiği 'Ölümsüzlük Odası'nı bazıları yere göğe sığdıramazken, bazıları ise yerden yere vuruyor!

Ahmet Güneştekin’in büyük sükse yapan Ölümsüzlük Odası kopya mı?

Sanat camiasından birçok kişi, Güneştekin'in yeni eserinde, Amerikalı sanatçı Jim Leedy'nin 'Sürrealizm ve Savaş' isimli koleksiyonunda yer alan 'The Earth Lies Screaming' adlı eserinden aşırı ilham aldığını iddia ediyor!

GÜNEŞTEKİN AÇIKLAMA YAPMAK İSTEMEDİ

Bir röportajında, Gılgamış Destanı'nın ve Nuh Tufanı'nın bu eseri için en büyük esin kaynaklarından olduğunu ifade eden Ahmet Güneştekin'e, bu iddialar karşısında söz hakkı vermek istedim. Çalıştığı PR şirketi kanalıyla, bu iddialara cevap verirse aynen yazacağımı söyledim ancak Güneştekin, bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Ahmet Güneştekin’in büyük sükse yapan Ölümsüzlük Odası kopya mı? - Resim : 2

Güneştekin esinlendi mi, tesadüf mü bilmiyorum ama sanat çevrelerinde bugünlerde en çok konuşulan konu bu! İki eserin de fotoğrafı ve özellikleri yer alıyor, artık karar sizin...

 

 

Ahmet Güneştekin’in büyük sükse yapan Ölümsüzlük Odası kopya mı? ile ilgili etiketler ahmet güneştekin ölümsüzlük odası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.