Büyük İstanbul depremini tetikler mi?

İstanbul'da merkez üssü Silivri açıkları olan bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4,6 olarak açıkladı. Depremde şu ana kadar can yada mal kaybı bulunmuyor. Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, deprem sonrası SuperHaber'e konuştu.

Konuyla ilgili SuperHaber'e konuşan Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu"İstanbul bilindiği gibi aktif fay hatlarının üzerinde. Bu yaşanan deprem, Marmara Denizi'nin Silivri bölgesinde meydana gelmesinden ötürü ilçeden ilçeye farklılık gösterdi. Bizler Maslak'ta depremi hissetmedik fakat Avcılar, Yenibosna taraflarında camların sallandığı söyleniyor " dedi. 

5 km derinlikte meydana gelen 4,6 şiddetindeki depremin etkileri hakkında ise; "Doldurma zeminlerin bulunduğu bölgelerdeki vatandaşların, Büyük İstanbul Depremi'nden önce önlemlerini alması gerekiyor. Binaların depremlerden önce zemin ve temel etütlerini yaptırmaları ve oluşabilecek zararları önceden tespit etmeleri gerekiyor" şeklinde yorumlarda bulundu. 

 





Büyük İstanbul depremini tetikler mi? ile ilgili etiketler İstanbul Silivri deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.