Büyük halk ozanı Ali Ekber Çiçek anıldı

Türk Halk Müziği’nin büyük ozanı Ali Ekber Çiçek için anma programı düzenlendi. 35 yılda 400’den fazla türküyü derleyerek, gençlere değerli bir miras bırakan Çiçek’in eserleri, evlatlarım dediği Zafer Gündoğdu ve Aysun Gültekin’in yorumuyla ölümsüzleşti.

Türk halk müziği sanatçısı büyük ozan Ali Ekber Çiçek, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı. Başak İkiz’in sunumu ve Ali Ekber Çiçek’in ‘evlatlarım’ dediği halk müziği sanatçıları Zafer Gündoğdu ve Aysun Gültekin’in katılımıyla gerçekleşen programda, ünlü sanatçı türkü ve deyişleriyle ölümsüzleşti. Merhum sanatçının kızı Ebru Çiçek’in de katıldığı programda duygusal anlar yaşandı. Programda sanatçılara 4 kişilik orkestra eşlik etti.

“HAYDAR HAYDAR” İLMİK, İLMİK İŞLENMİŞ BİR ESER

Ali Ekber Çiçek’le çalışma fırsatı bulan Zafer Gündoğdu merhum sanatçıyı şu sözlerle anlattı:

“O, Alevi, Bektaşi deyişlerini Türkiye’ye ilk duyuran isimdi. 5 yaşında Cem ibadetinde sazı eline alan Çiçek’in yaptığı tüm deyişler insan-ı kâmil olmaya yönelikti. Kendisini ilk olarak Muzaffer Sarısözen fark etti. Deyiş ve türküleri Anadolu’nun onunla kimlik bulmuş halidir. Bağlamasında tek notaya vursun, Ali Ekber Çiçek olduğu anlaşılır. ‘Haydar Haydar’ isimli eseri, bir başyapıttır. Bugün herhangi bir bestecinin oturup ‘Haydar Haydar’ı yazma şansı yoktur. İlmik, ilmik işlenmiş bir eserdir. Bu şekilde eser vermesinin sebebi Hak aşığı olmasıdır.”

1487920453_Ali_Ekber___i__ek_An__s__na

VEFA GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR

TRT sanatçısı Aysun Gültekin’de Ali Ekber Çiçek’in “Yine mi Gurbetten Haber Var, Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma, Sabahtan Uğradım Ben Bir Fidana, İzzetli Hikmetli Bilirim Seni” gibi sevilen türkü ve deyişlerini seslendirdi.

Programda babasının türküsünü seslendiren ve gözyaşlarına engel olamayan Ebru Çiçek “Babam Zafer Gündoğdu ve Aysun Gültekin’e ‘evlatlarım’ derdi. Beni mutlu eden şey babamı benim kadar seven sizlerin olması. İyi ki varsınız. Programı düzenleyen vefa gösteren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Büyük halk ozanı Ali Ekber Çiçek anıldı ile ilgili etiketler ali ekber çicek haydar haydar ozan anma programı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.