Büyük güvenlik zafiyeti: İstanbul Metrosu Allah'a emanet!

İstanbul Metrosu'nda yaşanan bıçaklı dehşet büyük güvenlik zafiyetini de gözler önüne serdi. Metroda saldırıya uğrayan genç kadının yaptığı açıklamalar gözleri metronun güvenliğinden sorumlu İBB'ye çevirdi... Senanur Damgacı yaşadığı dehşeti anlatırken, acil durum megafonuna defalarca basmalarına rağmen cevap alamadıklarını ve bir güvenlik görevlisinin olay sırasında metro içinde "saklandığını" söyledi. Damgacı ilgililer hakkında şikayette bulunduğunu da belirtti!

Kadıköy - Tavşantepe metrosunda bıçaklı bir erkeğin tehditler savurduğu genç kadının yaptığı açıklamalar İstanbul Metrosu'ndaki güvenlik zafiyetini gözler önüne serdi. 

Yaşadığı anları DHA'ya anlatan Senanur Damgacı, "Maskesi burnuna kadar açık bir kadın oturuyordu. Kadına laf söyleyerek, söylenmeye başladı. Çok müdahale etmedik duruma. Karşımızda oturuyordu. Kadın da cildimde yara var biraz indirmem gerekiyor diye izah etmesine rağmen adam, sataşmaya devam etti. Sonrasında ayağa kalkarak, küfürler ederek ağır laflar söylemeye başladı. Sonrasında kadına bağıramayacağını, öyle laflar söyleyemeyeceğini ilettim adama. Daha sonra bana saldırarak, arbede yaşandı. Tekmeler, itişmeler, kalkışmalar… Bana vurmaya çalıştı çok üzerime gelmedi, araya insanlar girerek engellemeye çalıştı. Sosyal medyada insanlar bir şey yapmadıkları lanse ediliyor ama bıçak çıkmadan önce herkes müdahale etmeye çalıştı." dedi.  

ACİL DURUM MEGAFONUNDAN YANIT ALINAMADI!

Damgacı, " Kadın cinayetleri hep kuytu köşelerde yapıldığı bilinirken, bildiğiniz kamera kayıtların olduğu metroda aleni bir şekilde insanların arasında yapıldı. Bunlara artık birilerinin 'dur' demesi gerekiyor. Buna önlem alınmadığı sürece bu tür sapıklıklar ve saldırılar devam edecektir." diye konuştu. 

Damgacı şöyle devam etti:

"O anda beynim durdu. Bıçağı görünce kendimi geri ittim. Bu olaylar yaşandığında megafona 5-6 kez basıldı. Annem, ben ve başkaları bastı. Hiçbir cevap gelmedi adam tehditleri savurduktan sonra kapı kapandı. Kapı kapandıktan sonra megafondan cevap geldi.

"GÜVENLİK GÖREVLİSİ SAKLANDI!"

Metro seyir halindeyken, bir anda güvenlik görevlisi içeriden yanımıza gelerek ne olduğunu sordu. Niye saklandı ben onu anlamıyorum! Ben o insandan da şikayetçi oldum. Görevini suiistimal ettiği için. Bunu bir ihmal eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Umarım birileri müdahale edilir. Sadece kadınlara oluyor. Şikayetçi oldum. Adamın tutuklandığını öğrendim. Annem ve ben ifadelerimizi verdik. Umarım tutuklu yargılanır. Adalet yerini bulur. Annemin durumu iyi.  Anneme yaptığı hareket çok tehlikeliydi. Ufak morarma ve darp izi dışında bir şey olmadı. Çok şükür o bıçak bir yerimize gelmedi"  

Büyük güvenlik zafiyeti: İstanbul Metrosu Allah'a emanet! ile ilgili etiketler İBB Güvenlik istanbul metrosu boji
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.