"Büyük devletler kendi içine kapanırken biz ayrım yapmadan herkese destek verdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. "Koronavirüs salgınında o büyük devletler ülkeler kendi içerisine kapanırken, sınırlarının dışını gözlerine kapanırken, biz ayrım yapmadan herkese destek olduk." diyerek Erdoğan, 522 konutu sahiplerine teslim etti. Arnavutluk Başbakanı Rama ise " Cumhurbaşkanı Erdoğan, dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ tarafından Arnavutluk'ta depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katıldı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DEDİKLERİNİ YAPAN BİR KİŞİDİR"

 Teslim töreninde konuşan Arnavutluk Başbakanı Rama " Cumhurbaşkanı Erdoğan, dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişidir" dedi.

"DEPREM SONRASI YARDIMA KOŞAN İLK ÜLKEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Arnavutluk'un sevinci sevincimiz, sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. Değerli dostum Başbakan Rama ile projeleri yakından takip ettik. Uluslararası camianın bilhassa İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a yardım eli uzatmasını sağladık. Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülke olmamız aramızdaki dayanışmanın en önemli göstergesidir. Sahadaki bu yardımlarımızın yanı sıra Arnavut kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletmek için yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etmek kararı aldık." ifadelerini kullandı.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

"42 MİLYON EUROYA MAL OLAN 522 KONUTU SAHİPLERİNE TESLİM EDİYORUZ"

Yıkılan konutların yerine TOKİ yatırımı ile yeni binalar yaptık. 2020 Temmuz ayında, koronavirüs salgınına rağmen aynı yılın Aralık ayında inşaatlara başladık. Bundan 13 ay önce tam bu noktada, konutların temel atma törenini canlı bağlantıyla gerçekleştirdik. Bugün de toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon euroya mal olan bu daireleri sahiplerine teslim ediyoruz. Teslim ettiğimiz konutların Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte Türkiye olarak biz de depreme, sel ve yangın afetlerine maruz kalsak da Arnavutluk halkına olan sözümüzü yerine getirdik. Şimdi altını çiziyorum, kardeşliğin nişanesi çağrıldığında gelmek değil, ihtiyaç olduğunda orada olmak şiarıyla yanınızda yer alacağız. İnşallah bu hasbi temel üzerine inşa ettiğimiz Türkiye-Arnavutluk dostluğu devam edecektir. Değerli dostlarım, hem ortak bir tarihi hem ortak medeniyet değerlerini paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde kardeşinin yanında olmak bizim en önemli medeniyet değerlerimizdendir.

"DİĞER ÜLKELER KENDİ İÇİNE KAPANIRKEN, BİZ HERKESE DESTEK OLDUK"

Koronavirüs salgınında o büyük devletler ülkeler kendi içerisine kapanırken, sınırlarının dışını gözlerine kapanırken, biz ayrım yapmadan herkese destek olduk. Paylaşmanın bereketine, dayanışmanın gücüne inanarak, dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.

Açılış törenine videokonferans yönetimiyle katıldığım hastanenin ismini dostluğumuzu yansıtan Türkiye-Arnavutluk hastanesi koyduk. Bu hastanede Türk ve Arnavut doktorlar omuz omuza çalışıyor ve şifa dağıtıyor. Şimdi de deprem konutlarının açılışıyla Türkiye-Arnavutluk dostluğunu taçlandırıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum."

 

"Büyük devletler kendi içine kapanırken biz ayrım yapmadan herkese destek verdik" ile ilgili etiketler Erdoğan Arnavutluk konut laç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.