"Büyük depremi 2045’ten önce beklemiyorum"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Daha önce İstanbul yakınında iki deprem olacağını söylediğini hatırlatan Ercan bunlardan ilkinin bugün gerçekleştiğini söyledi. İstanbul'da yıkıcı bir depremden söz etmek için en az 6.1'lik büyüklük olması gerektiğini savunan Ercan, "Büyük depremi 2045’den önce beklemiyorum. " dedi...

İTÜ Öğretim Üyesi, Deprem Bilimci, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Silivri merkezli 5.8 büyüklüğündeki depremi daha önceden öngördüğünü hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

Daha önce ki açıklamalarımda iki deprem olacağını söylemiştim. Silivri ve Marmara Ereğlisi açıklarında. Bir deprem de Küçükçekmece önlerinde 5.00 – 6.00 arasında deprem olacağını açıklamıştım.

Bu depremler olmadan önce yer gerginliğini belirtmek için 4- 5.5 arasında deprem üreteceğini ve korku salacağını da açıklamıştım.

Bu depremlerden biri bugün oluştu. Jeofizik bilgisi açısından bu depremin oluş yeri derinliği bize gelecek depremin nerede, hangi derinlikte olacağı üzerine bir bilgi vermiştir. Bu küçük büyüklükte bir depremdir.

Silivri, Kumburgaz ve Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Çorlu dolaylarında sarsıntı büyük hissedilmiştir. Bunun nedeni deprem odağının sığlığıdır ve Trakya'da o bölgede yerin gevşek olmasından kaynaklıdır.

Yıkıcı değildir. İstanbul’da yıkıcı olabilmesi için eşik değer 6.1 büyüklüğüdür.

Büyük depremi 2045’den önce beklemiyorum.

Ancak büyük deprem olana kadar küçük depremleri görmemiz beklenen bu olaydır. Bu depremin ardından daha büyük bir depremin geleceği beklentisi yoktur.

"Büyük depremi 2045’ten önce beklemiyorum" ile ilgili etiketler İstanbul Silivri deprem Ahmet Ercan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.