Büyük çöküş yaşayan kripto paralara yönelik dikkat çeken sözler: Geleceği yok

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı sonrası büyük çöküş yaşayan kripto paralarda yön arayışı devam ederken dikkat çeken yorum kripto para borsası FTX'in kurucusundan geldi. Sam Bankman-Fried, Bitcoin'in bir ödeme ağı olarak geleceği olmadığını savundu.

Hafta içinde TerraUSD krizi ve ABD Merkez Bankası (Fed) etkisiyle büyük düşüş yaşayan Bitcoin, yeniden 30 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin, hafta içinde 24 bin 500 dolara kadar gerilemişti. Ethereum ise 2 bin 73 dolar civarlarında seyrediyor.

Kripto paralar Fed'in faiz artırımı ve bilançosunda 47,5 milyar dolarlık azaltıma gitmesinin yanı sıra, gelecek döneme ilişkin faiz artışlarına devam edeceğine yönelik sinyallerin etkisiyle gerilemişti.

"GELECEĞİ YOK"

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried, Bitcoin'in bir ödeme ağı olarak geleceği olmadığını savundu. FTX CEO'su, "Bitcoin ağı bir ödemeler ağı değil ve büyüyen bir ağ değil" diye konuştu. Bankman-Fried, Bitcoin'i verimsiz olmakla eleştirirken çevresel maliyetlerinin çok yüksek olduğunu da savundu.

KRİPTO PARA AŞKI, EL SALVADOR'A PAHALIYA PATLADI

Kripto paralarda yaşanan sert düşüş yatırımcıları tarihi zararlara uğratırken piyasadaki deprem Bitcoin sevdalısı El Salvador'a da pahalıya patladı. Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin kripto sevgisinin ülke ekonomisine zararı büyük oldu.

Söz konusu alımların bazılarının 51 bin dolar civarında yapıldığı bilinirken Bloomberg'in hesabına göre ülkenin kripto yüzünden 40 milyon dolar civarında zararı da olduğu belirtildi. Ancak zarar sadece kripto yatırımı ile sınırlı değil. Bitcoin'e endeksli devlet tahvillerinden de ülkenin büyük zarara uğradığı tahmin ediliyor.

Büyük çöküş yaşayan kripto paralara yönelik dikkat çeken sözler: Geleceği yok ile ilgili etiketler Fed el salvador
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.