Bütün yönleriyle Türk Mukavemet Teşkilatı aslında nedir?

Kıbrıs Türklerinin KKTC'nin kuruluşuna kadar büyük mücadelesinin sembolü olan Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de söylediği skandal sözler gündemdeki yerini koruyor. Türkiye gazetesi yazarı Yusuf Alabarda YouTube kanalında paylaştığı videoda teşkilatı bütün yönleriyle anlattı.

Kıbrıs Türklerinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli teşkilatlarından biri olan Türk Mukavemet Teşkilatı için Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de söylediği skandal sözler gündemdeki yerini koruyor. Arslan'ın sözleri birçok kesimden tepki çekerken Türk Mukavemet Teşkilatı'nın yapısı ve bağımsızlık mücadelesi için yaptıkları merak konusu oldu.

Türkiye Gazetesi yazarı Yusuf Alabarda YouTube kanalında paylaştığı videoda Türk Mukavemet Teşkilatı'nın yapısı ve nasıl kurulduğu ile ilgili merak edilenleri anlattı. 1960 askeri darbesi sonrası TMT için 'Gestapo' benzetmesinin yapıldığına dikkat çeken Alabarda, teşkilatın Kıbrıs Türklerinin bağımsızlık mücadelesinde büyük önemi olduğunun altını çizdi.

Teşkilatın ana hedeflerinden birinin kaybedilen toprakların geri kazanılması olduğunu belirten Alabarda, Rum tarafının Kıbrıs'taki 'Enosis' politikası hakkında da bilgiler verdi. Alabarda, teşkilatın 1959 yılına kadar 5 binden fazla Türkü eğiterek yapılandığının altını çizerek, Zürih ve Londra Anlaşmaları ile Türkiye'ni garantör ülke olmasının dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun diplomatik dehasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Bütün yönleriyle Türk Mukavemet Teşkilatı aslında nedir? ile ilgili etiketler Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı yusuf alabarda
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.