Büşranur öğretmene 'başörtüsü' linci!

Sosyal medya hesabından 10 sene önce başörtüsünü çıkarıp sınavlara girmek zorunda kaldığını ve bugün gelinen noktada başörtüsü ile gözetmenlik yapabildiğini açıklayan Büşranur isimli öğretmen, bu durumu hazmedemeyenler tarafından saldırıya uğradı.

Uzun yıllar çeşitli tartışmalara neden olan başörtüsü yasağının AK Parti döneminde son bulması çeşitli kesimleri hala rahatsız etmeyi sürdürüyor.

Twitter'da bundan 10 yıl önce başörtüsü ile sınava giremediğini fakat gelinen noktada bu durumun ortadan kalktığını belirten bir öğretmen, sosyal medyada saldırıya uğradı. 

Büşranur öğretmenin, ''10 yıl önce zorla başımın açtırıldığı sınavda bugün başım kapalı gözetmenlik yaptım.'' ifadelerini alıntılayan Yılmaz Aslantürk isimli karikatürist, ''Ya AK Parti başörtüsü düşmanı ya da Büşranur salak.'' ifadelerini kullanarak, algı operasyonunun fitilini ateşledi. 

Büşranur öğretmene 'başörtüsü' linci!

Söz konusu paylaşımı gören başörtüsü karşıtı troller, 'O dönem iktidarda AK Parti vardı' ifadelerini kullanarak kendisini eleştirmeye başladı. Bu eleştiriler sınırlarını bazı noktalarda aşarak hakarete kadar vardı.

Büşranur öğretmen ise söz konusu tepkilere, ''Gündüz attığım tivitin altındaki çoğu yoruma baktım da hangi inançtan, siyasi görüşten olursa olsun kalbi kara olan, hüsnü zannını kaybetmiş ne kadar çok insan varmış onu gördüm.  Ben sadece yaşadığım bir olayı, hissettiğim bir duyguyu paylaştım. Ne primciliğim kaldı ne süslümancılığım ne ajitasyonculuğum. Yazık kalbinize. Başka bir şey demiyorum.'' dedi.

İşte Büşranur öğretmene gelen tepkilerden bazıları;

Büşranur öğretmene 'başörtüsü' linci! - Resim : 2

Büşranur öğretmene 'başörtüsü' linci! - Resim : 3

Büşranur öğretmene 'başörtüsü' linci! - Resim : 4

Büşranur öğretmene 'başörtüsü' linci! - Resim : 5

KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI 2013'TE KALKTI

Kamu personeli için başörtüsü yasağının kalkması ise dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim 2013'te açıkladığı demokratikleşme paketi ile oldu.

Kılık kıyafet yönetmeliğinin 5. maddesinde yapılan değişiklikle kısıtlayıcı hükümler kaldırıldı.

 

Büşranur öğretmene 'başörtüsü' linci! ile ilgili etiketler başörtüsü Sosyal Medya Twitter Büşranur öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.