Büşra Kayıkçı'nın 'Gölgeler'ine büyük beğeni

İstanbul Caz Festivali’nde finallere kalarak adını duyuran piyanist Büşra Kayıkçı'nın Gölgeler isimli bestesi yeniden düzenlendi. Bu kez Olafur Arnalds ve Nils Frahm'ın tüm albümlerini masterlayan Zino Mikorey ile çalışan Kayıkçı, heyecanını sosyal medya hesabından paylaştı. Kayıkçı'nın eseri büyük beğeni topladı.

27. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki "Genç Caz" konserlerinde sahne alacak müzisyenleri belirleyen yarışmada dereceye giren piyanist Büşra Kayıkçı, bu sayede adını geniş kitlelere duyurdu.

Başörtülü olduğu için çirkin yorumların hedefi olan ancak bunları önemsemeden başarılarını sürdüren Kayıkçı, Gölgeler isimli bestesini yeniden düzenledi.

Yeni düzenlemenin Spotify'da yayınlandığını Twitter hesabından duyuran Kayıkçı, heyecanını takipçileriyle paylaştı.

Büşra Kayıkçı'nın 'Gölgeler'ine büyük beğeni

KAYIKÇI'NIN ESERİNİ SPOTİFY'DA DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kayıkçı, daha öncesinde yaptığı paylaşımda "'Gölgeler (reworks)’’ Berlin’e gitti, döndüğünde dijital platformlarda olacak. Bu kez Olafur Arnalds ve Nils Frahm ın tüm albümlerini masterlayan Zino Mikorey ile çalıştık." ifadesini kullanmıştı.

Büşra Kayıkçı'nın 'Gölgeler'ine büyük beğeni - Resim : 2

"İÇİME IŞIK SALIYORSUNUZ"

Eseri dinleyen takipçileri beğenilerini Kayıkçı ile paylaştı. Kimi "Bunca zamandır farkedememek büyük kayıp benim için sizi. İçime ışık salıyorsunuz." diyerek beğenisini dile getirdi, kimi ise paylaşıma "Kuzey buzlarının müziğiklerindeki ferahlık buralara da gelecek demek, güzelmiş" notunu düştü.

Büşra Kayıkçı'nın 'Gölgeler'ine büyük beğeni - Resim : 3

Büşra Kayıkçı'nın 'Gölgeler'ine büyük beğeni - Resim : 4

BÜŞRA KAYIKÇI KİMDİR?

Üniversitede mimarlık eğitimi alan 30 yaşındaki Büşra Kayıkçı'nın sanat yolculuğu çok küçük yaşlarda başladı. Ailesi tarafından bale, resim, tiyatro ve piyano derslerine götürülerek büyütülen Kayıkçı üniversite eğitiminin ardından Kuzguncuk'ta Sulu Fikirler Atölyesi'ni açarak resme ve müziğe odaklandı. Burada resim alanında yeni yetenekleri arıyor, besteler yapıyor. 20 yıldır piyano çalan Büşra Kayıkçı kendi bestelerini yapıyor. Sanatçının 'Eskizler' adında bir albümü 'Doğum' ve 'Tuna' adında iki teklisi bulunuyor.

KİTAP PROJESİ DE VAR

 Öte yandan Kayıkçı, bir de kitap projesi üzerinde çalışıyor.

Büşra Kayıkçı'nın 'Gölgeler'ine büyük beğeni ile ilgili etiketler caz Spotify büşra kayıkçı gölgeler beste
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.