Busenaz Sürmeneli , olimpiyat şampiyonu! Milli boksör Çinli'ye yıldızları saydırdı!!

Finale gelene kadar bütün rakiplerini 5-0 mağlup eden Busenaz Sürmeneli, finalde de Çinli rakibini mağlup edip Tokyo 2020'de altın madalyanın sahibi oldu. Boksta tarihimizin ilk olimpiyat altını Busenaz Sürmeneli'den geldi.

Tokyo 2020'de kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli bokösr Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazandı. Finale gelene kadar bütün rakiplerini 5-0 mağlup eden Busenaz, Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup ederek Türkiye'ye olimpiyat tarihindeki ilk boks altınını getirdi.

Kokugikan Arena'daki karşılaşmada ilk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. 2. raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz, Çinli'ye yıldızları saydırdı! Bu sayede 5 hakemden de 10'ar puan alarak son raunda üstün girdi.

Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti. Maç sonrası duygu dolu anlar yaşayan milli sporcu göz yaşları içinde önce salondakileri selamladı sonra antrenörünün elini öptü.

Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten sonra kameralara "Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum." dedi.

"BİR YUMRUĞUM FEDAKARLIK, BİR YUMRUĞUM UMUT" 

Tokyo 2020'de kadınlarda ilk kez kadın boksörlerimiz kota almıştı. Buse Naz Çakıroğlu ile gümüş madalya kazandık. Ardından Sürmeneli'yle olimpiyat şampiyonluğu geldi.

Oyunlar'a 39 yaşındaki Polonyalı Karolina Koszewska'yı mağlup ederek başlayan ve adını çeyrek finale yazdıran Busenaz, çeyrek finalde Ukraynalı boksör Anna Lysenko'yu mağlup etmişti. Madalyayı garantileyen 23 yaşındaki Trabzonlu sporcu yarı finalde de Hintli rakibi Lovlina Borgohain'a ringi dar etti ve adını finale yazdırdı.

23 yaşındaki milli sporcu "Bir yumruğum fedakarlık, bir yumruğum umut... Bir yumruğum geçmişte verdiğim emekler, bir yumruğum gelecek için kurduğum hayaller..." paylaşımıyla dikkat çekmişti.

13 YILLIK MADALYA HASRETİ SONA ERDİ

Türk boksu, olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını Tokyo 2020'de elde etti. Busenaz Sürmeneli, aldığı altın madalyayla bu açıdan da tarihe adını "altın" harflerle yazdırdı.

Buse Naz Çakıroğlu ise Türk boksuna 13 yıl sonra olimpiyatta madalya kazandıran ilk boksör oldu. Başarılı sporcu, aldığı gümüş madalyayla Türk boksunun 13 yıllık hasretini de dindirdi. Türk boksunun olimpiyatlardaki madalya sayısı ise 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalyayla toplamda 7'ye yükseldi.

Busenaz Sürmeneli , olimpiyat şampiyonu! Milli boksör Çinli'ye yıldızları saydırdı!! ile ilgili etiketler Boks Busenaz Sürmeneli tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.