Busenaz Sürmeli, Olimpiyatlarda ringe çıkan ilk Türk kadın boksör oldu

Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Tokyo 2020'deki ilk maçını kazanıp çeyrek finale yükseldi. 23 yaşındaki sporcu Olimpiyatlarda ringe çıkan ilk Türk kadın boksör oldu. Tokyo 2020'nin 4. gününde Yasemin Ecem Anagöz ile Neslihan Yiğit de serilerine galibiyetle başladı.

Tokyo 2020'nin 4. gününde dünya şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Kokugikan Arena'da ringe çıktı. 69 kiloda mücadele eden Busenaz, 39 yaşındaki Polonyalı rakibi Karolina Koszewska'yı mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Olimpiyatlarda mücadele eden ilk kadın Türk boksör olan 23 yaşındaki sporcu, maça çok iyi başladı. İlk iki rauntta 5 hakemin de tam puanını alan Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve çeyrek finalist oldu.

Busenaz Sürmeneli'nin rakibi Ukraynalı boksör Anna Lysenko oldu. Busenaz'ın çeyrek final müsabakası 30 Temmuz Cuma günü TSİ 06.03'te başlayacak.

Milli boksör, olimpiyat yolculuğu öncesi şunları söylemişti: "Çalışmamızın karşılığını alarak organizasyona seribaşı olarak katılıyorum. Rakiplerimi tanıyorum, kendilerine saygı duyuyorum ama kendimin de farkındayım. Heyecanlıyım ve aynı zamanda azimliyim. Beni süreç boyunca asla yalnız bırakmayan Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve yöneticilerimize teşekkür ederim. Hem onları hem de olimpiyat madalyası sözü verdiğim rahmetli dedemi mahcup etmeyeceğim."

MADALYA BEKLENTİSİ YÜKSEK

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Busenaz Sürmeneli'nin madalya alacağına inandığını söyledi. Gözgeç, sporcusuyla gurur duyduğunu belirterek, "Rakibimiz daha önce tanıdığımız bir sporcuydu. Busenaz çok iyi bir maç çıkardı. 5 yılın sonunda beklediği madalyayı almak için ilk adımını attı. Çeyrek finalde eşleştiği rakibi Ukraynalı sporcuyla da defalarca maç yaptı Busenaz. Çeyrek finali de geçeceğine inancımız tam." dedi.

2012 ve 2016'da kadın boksunda olimpiyatta yer alamadıklarını hatırlatan Gözgeç, "Busenaz Sürmeneli olimpiyatta bizi temsil eden ilk sporcumuz olarak da tarihe geçti. Buraya 3 sporcuyla geldik, üçünden de madalya bekliyoruz. Tabii üzerlerinde baskı var ama bunun bilincindeler." diye konuştu.

Busenaz Sürmeli, Olimpiyatlarda ringe çıkan ilk Türk kadın boksör oldu

ECEM VE NESLİHAN DA HARİKAYDI

Milli okçumuz Yasemin Ecem Anagöz, kadınlar bireysel mücadelesi ilk turunda Kanada’dan Stephanie Barrett’i 6-2 mağlup ederek 2. tura yükseldi. 2'nci turda Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaolei Yang ile karşılaşan Ecem, rakibini 6-2 yenerek 3. tura yükseldi. Üçüncü tur ve finaller 30 Temmuz’da yapılacak.

Milli badmintoncumuz Neslihan Yiğit, A Grubu ilk karşılaşmasında Mısır’dan Doha Hany’i başta sona üstün bir oyununun ardından 21-5’lik iki setle 2-0 mağlup ederek olimpiyat oyunlarına galibiyetle başladı.

Busenaz Sürmeli, Olimpiyatlarda ringe çıkan ilk Türk kadın boksör oldu - Resim : 2

Milli Taekwondocumuz Nafia Kuş, kadınlar +67 kg ilk tur maçında Dominik Cumhuriyeti’nden Katherine Rodriguez Peguero’ya altın vuruş sonunda mağlup olarak  Olimpiyat Oyunları’na veda etti.

Milli judocumuz Vedat Albayrak ise ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra erkekler 81 kg 2. tur mücadelesine Japonya’dan Nagase Takonori’ye shido puanıyla yenilerek Tokyo 2020’ye veda etti.

Busenaz Sürmeli, Olimpiyatlarda ringe çıkan ilk Türk kadın boksör oldu ile ilgili etiketler tokyo 2020 Busenaz Sürmeli Neslihan Yiğit yasemin ecem anagöz
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.