Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020'de tarih yazıyor! Finaldeyiz!

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020'de adını finale yazdırdı. 51 kiloda ringe çıkan 25 yaşındaki boksör, yarı finalde Çin Taipeli rakibini mağlup ederek tarih yazdı. 25 yaşındaki boksör, 7 Ağustos Cumartesi günü Bulgar rakibi Stoyka Krasteva'yla şampiyonluk maçına çıkacak.

Tokyo 2020'de 51 kiloda mücadele eden milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, finalde... Yarı finalde karşılaştığı 4 numarılı seribaşı Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang'ı 5-0 mağlup eden Buse Naz, olimpiyat tarihimizde altın madalya maçına çıkacak ilk kadın sporcu oldu.

Kokugikan Arena'da Buse Naz, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. 2. rauntta da 5 hakemin 3'ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

Finaldeki rakibimiz Bulgar boksör Stoyka Krasteva oldu. 35 yaşındaki boksör 2018'de Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olmuştu.

Buse Naz Çakıroğlu'nun altın madalya mücadelesi vereceği final maçı 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15'te yapılacak.

Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020'de tarih yazıyor! Finaldeyiz!

HEDEF FİNAL DEĞİL ALTIN MADALYA

25 yaşındaki boksör, maçın ardından TRT Spor'a şunları söyledi: "Çok inandık. Final oynamak değil, altın madalya istiyoruz. 12 yıldır verdiğim bir emek var ve önümde son bir maç var. Bu zamana kadar gösterdiğim performansın tamamını göstereceğim finalde. Rakibim 54 kiloda dünya şampiyonu oldu, olimpiyat için 51'e düştü. Her rakibime farklı taktikle hazırlanıyorum. Tek bir stille imkansız. O da plan kuruyor ama benim planım tuttu. Ali Koç'a çok teşekkür ediyorum. Sürekli irtibat halindeyiz. Herkes arka planda bize canla başla destek oluyor."

Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020'de tarih yazıyor! Finaldeyiz! - Resim : 2

Rusya'nın Ulan-Ude kentinde düzenlenen 2019 Dünya şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan 25 yaşındaki Fenerbahçeli boksör, İspanya'daki Avrupa şampiyonasında ise altın madalya kazanmıştı. 

Tokyo 2020'de ilk kez olimpiyatlarda ringe çıkan Buse Naz, son 16 turunda Özbek rakibi  Tursunoy Rakhimova'yı (3-2), çeyrek finalde ise Taylandlı rakibi Jutamas Jitpong'u (5-0) mağlup etti. Tarihimizde ilk kez Busenaz Sürmeneli'yle birlikte olimpiyatlarda madalya maçına adını yazdıran milli sporcu, Çin Taipeisi'nde Huang Hsiao-wen'u da yarı finalde 5-0 mağlup ederek tarih yazdı.

Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020'de tarih yazıyor! Finaldeyiz! ile ilgili etiketler Boks tokyo 2020 Buse Naz Çakıroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.