Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Tıkanıklığa iyi gelen evde çözüm yöntemleri

Gündelik hayatımızda özelliklede soğuk kış aylarının vermiş olduğu üşütmeden kaynaklı olarak meydana gelen enfeksiyonlar burun tıkanıklığı gibi sorunlara neden olmaktadır. Burun tıkanıklığı genel olarak kıkırdak, kemik eğrilikleri, burun eti şişmesi veya “rinit” denilen çeşitli nezle tipleri burun tıkanıklığına neden olan faktörlerden birisi olarak bilinmektedir. Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Tıkanıklığa iyi gelen evde çözüm yöntemleri işte tüm detaylar…

Toplumda çok sık rastlanan bir durum olan burun tıkanıklığı soğuk algınlığı, mevsimsel alerji, burun etinin şişmesi gibi çeşitli sorunlardan kaynaklı olabilir. Burun akıntısının giderilmesi için yapılacak birçok yöntem bulunmaktadır Hastaneye gitmeden de evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler bulunmaktadır. İnsanlar tarafından burun tıkanıklığı hakkında bazı sorular sorulmaktadır. Bunlardan birisi burun tıkanıklığını açan şeylerin ne olduğu çok fazla merak edilen konulardan birisidir. Diğeri ise burun tıkanıklığına tuzlu su iyi gelir mi? Sorusu sorulmaktadır. Bunların cevabına teker teker değinmiş olduk.  Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir, burun tıkanıklığı nasıl geçer? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Hamilelikte burun tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl açılır? İşte detaylar.

BEBEKLERDE BURUN TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR?

Burun tıkanıklığı sağlık sorunu genellikle bebeklerde daha çok rastlanan bir durum haline gelmektedir. Burun tıkanıklığı olan bebeğin rahat solumasını sağlamak için öncelikle burnu açmak gerekiyor. Bunun için tuzlu su olarak da bildiğimiz, izotonik sodyum klorür çözeltisi ile yeni doğan bebeklerde burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olur. Daha sonra rahatsızlığın neyden kaynaklandığını bulun. Eğer geçmiyor ise mutlaka bir doktorunuza danışınız.

BURUN TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR?

  • Burun tıkanıklığını sorununa iyi gelenlerden biriside nem olarak bilinir. Nemli hava burun tıkanıklığını açmaya daha rahat nefes almaya iyi gelir.
  • Diğer bir iyi gelen yöntem ise tuzlu su ile buruna gargara yapmak.
  • Zeytinyağı olarak bilinen doğal yağlardan ve besleyici yağlardan olan bu yağı burnunuza birkaç damla damlatarak burunda oluşan tıkanıklığı alıp götürecektir
  • Elma sirkesi
  • Zencefil çayı
  • Lavanta çiçeği
  • Son olarak iyi gelen bir diğer yöntem ise buruna masaj yapmak gelmektedir. 

 

BURUN TIKANIKLIĞI NASIL GEÇER? 

Burunda meydana gelen ve nefes almamızı engelleyen rahatsız edici bir durum alan burun tıkanıklığını geçmesi için şunları yapmak gerekiyor. Bunlar;

  • Bol miktarda C vitamini tüketin.
  • Burun tıkanıklığı ve solunum yolu rahatsızlığının giderilmesi için buhar makinesi kullanın.
  • Bulunduğunuz ortamda nemlendirici cihazı kullanın.
  • Deniz suyunu burnunuza çekin. Bu şekilde burun tıkanıklığınız geçmiş olur.
  • Zencefil, ıhlamur ve nane limon gibi bitkisel çaylardan bol bol tüketin.

 

HAMİLELİKTE BURUN TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR?

Hamilelik dönemlerinde kadınlarda bazı semptomlar meydana gelir. Bunlardan biri olan burun tıkanıklığı sorununu gidermek için bazı yöntemler mevcuttur. Bunlar genellikle;

  • Hamilelik dönemindeki burun tıkanıklığı için bol bol sıvı tüketmek burun tıkanıklığını gidermek için etkili bir yöntem olarak bilinir.
  • Bir diğer yöntem ise uyurken başınızın altına bir yastık daha koyarak yükseltebilirsiniz.
  • Ayrıca buhar makinası alıp ya da buhar solumak burnun açılmasını sağlar.
  • Sigara, boya, alkol, parfüm gibi keskin kokulardan uzak durunuz.

 

BURUN TIKANIKLIĞI NASIL AÇILIR?

Bazı sebeplerden dolayı toplumda en sık rastlanan durumlardan biriside burun tıkanıklığı sorunudur. Burun tıkanıklığını açmak için en çok tercih edilen yöntem tuzlu su yöntemi olarak bilinmektedir. Tuzlu su yöntemi burun tıkanıklığını açmak için oldukça etkili yöntemler arasındadır. Burun tıkanıklığını açmak için kullanılan tuzlu suyu burun içerisine birkaç damla damlatılarak yapılması gerekmektedir.

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.