Burun tıkanıklığı neden olur? Gece burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Burun tıkanıklığı özellikle yaşadığımız şu soğuk günlerde birçok kişide görülebiliyor. Gece yaşanan burun tıkanıklığı ise büyük ihtimal uykusuz bir gece geçirmenize neden olabilir. Kolay nefes alamaz, alışık olduğunuz burundan nefes alma eyleminizi sekteye uğramıştır. Peki, neden olur? Gece daha çok yaşanan burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Burun tıkanıklığı ile ilgili birçok insanın şikayeti vardır. Kolay nefes almaya engel olan burun tıkanıklığı bazen bir rahatsızlık sonucu ortaya çıkabilir. Özellikle gece yaşanan burun tıkanıklığı, ertesi gün için uykusuz kalmanıza neden olabilir. Peki burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

BURUN TIKANIKLIĞI NEDEN OLUR?

Burun tıkanıklığı nedenleri arasında alerji ön plana çıkan etkenlerdendir. Grip veya nezle gibi durumlarda da burun tıkanıklığı yaşamanız olasıdır.

Burun içinde yaşanan rahatsızlıklar, burun kemiğinin eğri olması gibi fiziksel nedenler burun tıkanıklığı yaşamanıza neden olabilir. Ortamın havasız kalması da bir başka nedendir.

Burun tıkanıklığının 6 önemli nedeni - Sağlık son dakika haberler

GECE BURUN TIKANIKLIĞI GEÇER Mİ? NASIIL GEÇER?

Gece yaşanan burun tıkanlığına birçok çözüm vardır. Ancak operasyon gerektiren bir durum varsa bu deneyeceğiniz çözümler işe yaramayabilir.

Burun içerisine tuzlu çekmek, gece yaşadığınız burun tıkanıklığına iyi gelebilir bir öneridir. Bir bardak içerisine koyacağınız tuzlu suyu burnuna çekmek, burun içini temizle ve daha kolay nefes almanızı sağlayabilir.

Bulunulan ortamın havalandırılması yaşadığınız burun tıkanıklığına iyi gelebilir. Gece boyu nefes almanızı sağlayacak bu havalandırma sayesinde kolay nefes alabilirsiniz.

Burun deliklerine sürülecek vazelin nefesinizi açabilir. Burnun nemli olmasını sağlayan vazelin, tıkanıklığa iyi gelebilir. Cildinizi tahriş etmyecek kadar sürmeniz önerilir.

 

Burun tıkanıklığı neden olur? Gece burun tıkanıklığına ne iyi gelir? ile ilgili etiketler sağlık burun tıkanıklığı nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.