Bursluluk ve parasız yatılı sınavı ne zaman? Bursluluk 2020 konuları belli mi?

Bursluluk ve parasız yatılı sınavı ne zaman ve bursluluk sınavı konuları belli mi soruları öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. MEB Bakanı Ziya Selçuk'un son dakika açıkladı. İlköretim ve ortaöğretim bursluluk ve parasız yatılı sınavı ne zaman yapılacak? Bursluluk sınavının konulabı belli mi? Detaylar haberimizde...

 

Bursluluk ve parasız yatılı sınavı ne zaman ve bursluluk sınavı konuları belli mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son dakika açıklamasıyla öğrenciler bursluluk sınavında hangi konuların çıkacağını öğrenmiş oldu. Peki bursluluk sınavı 2020 ne zaman olacak? Erteleme var mı? Bursluluk ve parasız yatılı sınavında hangi konular çıkacak? İşte yanıtı....

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İlköğretim ve ortaöğretim bursluluk sınavına girecek öğrenciler, 1. dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacak" dedi.

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 25 Nisan 2020'de yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı (İOKBS) koronavirüs önlemleri kapsamında 6 Haziran'a ertelemişti.

İOKBS 2020 ne zaman yapılacak? Bursluluk sınavı konuları açıklandı...

Bursluluk sınavında hangi konular çıkacak?

İOKBS'ye 5. sınıftan 11.sınıfa kadar olan seviyelerdeki öğrenciler girebiliyor. Öğrenciler sınavın kapsamı hakkında tereddüt yaşıyordu.

Bursluluk sınavı 2020 ne zaman? 2020 MEB İOKBS Bursluluk sınavı ...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bunun üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."

Bursluluk ve parasız yatılı sınavı ne zaman? Bursluluk 2020 konuları belli mi? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavı bursluluk sınavı ne zaman bursluluk sınavı hangi konular parasız yatılı sınavı ne zaman bursluluk sınavı 2020
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.