Bursaspor hakkında Namik Alaskarov transferi nedeniyle hukuki işlem başlatıldı

Bursaspor geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın Neftçi Bakü ekibinden 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Namik Alaskarov'un transfer edildiğini açıklamıştı. Azerbaycan ekibinin sözcüsü ise oyuncu ile kural dışı iletişime geçildiği ve kendilerine ödeme yapılmadığı için hukuki işlemlerin başlatıldığını ve konunun UEFA ve FIFA'ya taşınacağını açıkladı.

TFF 1.Lig ekiplerinden Bursaspor, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'den Namik Alaskarov'un transfer edildiğini duyurmuştu.

Bursaspor tarafından transfer resmen açıklanırken, Azerbaycan ekibi konuya ilişkin hukuki işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Neftçi Bakü basın sözcüsü Rüstem Allahverdiyev, Bursaspor’un futbolcuyla kural dışı iletişime geçtiğini ve kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığını söyledi.

İHA'ya konuşan Allahverdiyev, "Biz medyadan Bursaspor’un bizim futbolcumuzla ilgilendiğini duymaya başladık. Daha sonra ise Bursaspor yetkilisi Neftçi Bakü Futbol Takımı’nın futbolcusu Namiq Alesgerov’u transfer ettiklerine ilişkin açıklama yaptı. Bunun üzerine biz ertesi sabah futbolcu ile iletişime geçtik, futbolcu bu durumu doğruladı. Bize takımla anlaştığını ve gitmek istediğini söyledi" dedi.

Bursaspor’la konuyla ilgili iletişime geçtiklerini belirten Allahverdiyev, "Bursaspor’a futbolcunun bizimle sözleşmesinin devam ettiğini ve Fair Play’e uygun olarak ilk önce futbolcunun oynadığı takımla iletişime geçmeleri gerektiğini söyledik. Bizden izin isteyerek futbolcuyla görüşmeye başlamaları lazımdı. Daha sonra Bursaspor bize mektup göndererek futbolcu ile direkt iletişime geçmediklerini ve oyuncumuzla görüşmediklerini tarafımıza ilettiler" diye konuştu.

"RESMİ OLARAK HALA BİZİM OYUNCUMUZ"

Olaydan iki gün geçtikten Finlandiya’ya giderken Bursaspor’dan teklif geldiğini ifade eden Allahverdiyev, "Karşı tarafa resmi cevap verilmeden futbolcumuzun antrenmanlara katılmadığını gördük. Bunun üzerine biz hem Bursaspor’a hem de Namiq Alesgerov’u olayla ilgili uyardık. Daha sonra Bursaspor artık futbolcuyu resmen kadrolarına kattığını ilan etti. Namiq Alesgerov’un kontratına göre 50 bin Euro kulübün hesabına ödenmesi şartıyla istediği kulübe gidebilir. Ancak kulübümüzün hesabına hiçbir para ödenmedi. Bundan dolayı resmi olarak hala bizim oyuncumuz sayılıyor. Kontratı hala devam ediyor ve kontratı devam eden futbolcuyla Bursaspor resmi anlaşma imzaladığını ilan etti. Bu transferde Fair Play kurallarının çiğnenmesidir" şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin hem Bursaspor’a hem de oyuncuya yönelik hukuki işlemleri başlattıklarını vurgulayan Allahverdiyev, "Artık hukuki işlemler başlatıldı. Yakın zamanda hem UEFA’ya hem de FIFA’ya resmi olarak başvuracağız. Eğer kurallara uygun olarak futbolcuyu bizden isteseydiler hiçbir sorun olmazdı. Bursaspor tarafından bize resmi olarak teklif gönderilmeliydi. Bizim tarafımızdan mektuba olumlu cevap verildikten sonra 50 bin Euro bizim hesabımıza yatırılmalıydı. Bundan sonra oyuncu istediği kulüple anlaşma imzalayabilirdi. Bursaspor Namiq Alesgerov transferi ile ilgili kuralları bozdu. Namiq Alesgerov, Neftçi Futbol Kulübü’nün antrenmanlarına katılmıyor, Azerbaycan Ligi başlıyor ancak Namiq Alesgerov kadromuzda yer almıyor. Bütün bu sorunlarla ilgili artık gerekli şikayetlerimizi yaptık. Hukukçularımız bu yönde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Bursaspor hakkında Namik Alaskarov transferi nedeniyle hukuki işlem başlatıldı ile ilgili etiketler Bursaspor UEFA Neftçi Bakü Namik Alaskarov
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.