Bursa'dan sonra İznik'te sele teslim oldu

Bursa'da etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi. Bölgede kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Yaşanan sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Öte yandan, sel felaketi İznik ilçesini de vurdu. Bölgede dereler taşarken, binlerce dönüm ekili alan, meyve ve zeytin ağacı sel sularına teslim oldu. Mahsur kalan bir aile ise kurtarıldı.

Bursa'nın Kestel ilçesinde bağlı kırsal Dudaklı, Narlıdere, Aksu ve Kayacık mahallelerinde akşama doğru etkili olan kuvvetli sağanak, sele yol açtı. Bu mahallelerdeki yollar su altında kaldı. Çok sayıda araç selde sürüklendi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine, sel olayının ihbar edilmesinin hemen ardından bölgeye ekiplerin sevk edildiğini söyledi.

Jandarma, Karayolları, Bursa Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve sağlık ekiplerinin hızlı bir şekilde bölgede çalışmalarına başladığını belirten Canbolat, "Akşama doğru etkili olan şiddetli yağışın ardından sel bölgesinde ekiplerimiz çalışıyor. Bu mahallelerimizde bazı evleri su bastı. Dudaklı Mahallesi'nde bir evde 20-25 yaşlarında engelli bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini aldık." dedi.

Bursa'dan sonra İznik'te sele teslim oldu

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ!

Sabah saatlerinde yapılan çalışmalarda 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu. Can kaybı 5'e yükseldi.

Bursa'dan sonra İznik'te sele teslim oldu - Resim : 2

Ekiplerin Kayacık Mahallesi ile Narlıdere Mahallesi arasındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bursa'dan sonra İznik'te sele teslim oldu - Resim : 3

BAKAN SOYLU BÖLGEYE GİTTİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’nın Kestel ilçesinde sel felaketinin yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu.

Soylu, bölgede meydana gelen hasarın giderileceğini söyledi.

Soylu can kayıpları haberlerini gelmediği sırada yaptığı açıklamada “Öncelikle başımız sağ olsun. Saat 17.00 sıralarında Orhangazi’den başlayan ve Bursa’nın merkezine doğru ilerleyen yağmur, mevsim normallerinin üstünde yağmaya başlayınca, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tedbirlerini almaya başladı. Bulunduğumuz bölgede 7 kişinin bulunduğu bir evde 5 kişi kayboldu. Dudaklı Mahallesi’nde 25 yaşında Kader kızımız hayatını kaybetti. Kaybolan 5 kişiden bir kişi de bulundu. Arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

İZNİK'TE SELE TESLİM OLDU 

Bursa'da yaşanan sel felaketi İznik ilçesini de vurdu.  İznik ilçesine bağlı Müşküle, Mustafalı, Dereköy ve Çiçekli Mahalleleri de sel sularına teslim oldu. Bölgede dereler taşarken, binlerce dönüm ekili alan, meyve ve zeytin ağacı sel sularına teslim oldu. Mahsur kalan bir aile ise kurtarıldı.

Bursa'dan sonra İznik'te sele teslim oldu - Resim : 4

Bursa'dan sonra İznik'te sele teslim oldu ile ilgili etiketler Bursa Sel (Doğa olayı) sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.