Bursa'daki yangın faciasının nedeni belli oldu: 9 kişi hayatını kaybetmişti

Bursa'da 8'i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasının nedeni belli oldu. İlk yapılan incelemeye göre, bacanın tıkalı olmasından dolayı geri tepen duman önce 9 kişinin yattığı odaya doldu. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evde çıkan yangında yaşları 1 ile 11 arasında değişen 8 çocuk ile bir anne hayatını kaybetti. İlk bilgilere göre yangının sobadan çıktığı öğrenildi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi, Değirmenönü Mahallesi'ndeki bir binanın ikinci katında yangın çıktı. Suriyeli bir ailenin kaldığı evdeki yangının ardından, ekipler kısa sürede olay yerine ulaştı. İtfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Ancak evden yürekleri dağlayan acı haber geldi. Olayda, 8 çocuk ve bir anne yaşamını yitirdi.

Savcıların ve ilgili ekiplerin evde yaptığı incelemelerin ardından anne Amina Eltaha Elmuse (31), çocukları Yasir (1), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali (10 ) ve Muhammed Aljasem (3) ile evde misafir olarak bulunan yeğenleri Ahmed (10) ve Ali El Cesim'in (11) naaşları cenaze araçlarına taşındı.

Cenazeler, otopsi işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Dumandan etkilenen çocuklardan 6'sının babası 36 yaşındaki Hüseyin Aljasem, tedavisinin ardından taburcu edildi. Aljasem ve ölen diğer 2 çocuğun babaları ile yakınları, Adli Tıp Kurumu önüne geldi.

YANGIN FACİASININ SEBEBİ BELLİ OLDU

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, itfaiye yetkililerinden alınan bilgiye göre, bacanın tıkalı olmasından dolayı geri tepen duman önce 9 kişinin yattığı odaya doldu. Bu sırada uykuda olan Amina Eltaha Elmuse ve 6 çocuğu ile eşinin kardeşinin 2 çocuğu karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sobadan çıkan kıvılcımın yatağı tutuşturmasıyla da yangın çıktı. Alevler kısa sürede odayı sararken, zehirlenmeden dolayı bilinçleri kapanan anne ile 8 çocuk yanarak yaşamını yitirdi. Yangının kesin çıkış nedeni itfaiye raporu ve otopsi işlemlerinin ardından belli olacak.

Bursa'daki yangın faciasının nedeni belli oldu: 9 kişi hayatını kaybetmişti ile ilgili etiketler Bursa Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.