Bursa'da yaşayanlar dikkat! Çocuğu askere giden ailelere 800 TL yardım parası veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal yardım programları" çerçevesinde dar gelirli ailelere yardım parası veriyor. Bu kapsamda, Bursa'da yaşayan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan asker ailelerine ayda 800 TL yardım parası veriliyor. İşte, Bursa asker yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal yardım programları" çerçevesinde Bursa'da yaşayan dar gelirli ailelere maddi destek sağlıyor.

Sosyal yardımlardan doğum yapan kadınlar, yetim ve öksüzler, yaşlılar ve asker aileleri başta olmak üzere pek çok vatandaş yararlanabiliyor.

Bursa'da yaşayanlar dikkat! Çocuğu askere giden ailelere 800 TL yardım parası veriliyor!

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

BURSA ASKER YARDIMI BAŞVURU DETAYLARI

Vatani görevini yerine getirmekte olan vatandaşları, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülür.

AİLE BAKANLIĞI ASKER YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Asker yardımından evli ise eşi, bekar ise anne veya babası yararlanır. Asker yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na T.C. kimlik kartı ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Diğer taraftan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ek belgeler istenebilir.

Tüm bunlara ek olarak, e-Devlet sistemi üzerinden arama bölümüne "sosyal yardım" yazdıktan sonra ilgili sekmeye ulaşarak başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

ASKER AİLESİ SOSYAL YARDIM MİKTARI

Asker yardım paraları askerlik dönemü süresince ayda 800 TL şeklinde hesaplara yatırılmaktadır. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ADRES VE TELEFON BİLGİLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgiler ise şu şekildedir:

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Bursa'da yaşayanlar dikkat! Çocuğu askere giden ailelere 800 TL yardım parası veriliyor! ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım asker yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.