Bursa'da tarihi kazanç! 400 metrekarelik bir alandan yılda 3 milyon TL kazanıyor!

Bursa’nın bir köyünde 35 yıldır mantar üretimi yapan girişimcinin kazancı herkesi şaşkına çevirdi. Mantar üretici süreci ilişkin ayrıntıları medya ile paylaştı.

Ülke içi üretimin artması ve böylelikle de dışa bağımlılığın azaltılması için girişimcilere çeşitli destekler veriliyor. Devlet tarafından verilen bu destekler aracılığı ile üreticilerin bütçeleri toparlanırken ülke ekonomisine de ciddi miktarlarda girdi sağlanıyor. Bu kapsamda Bursa’nın bir köyünde yaşayan üreticinin 35 yıldır elde ettiği başarılar, herkesi şaşkına çevirerek resmen tarihe geçti.

Bursa’nın Keles ilçesinde bulunan Pınar Köyü’nde yaşayan Mustafa İyitürk adındaki bir vatandaş, tam 35 yıldır bölgenin kültür mantarı ihtiyacını karşılıyor. Küçük sayılabilecek bir alanda yetiştirdiği mantarlar sayesinde hem bölgeye hem de kendi bütçesine ciddi faydalar sağlayan İyitürk, sürece ilişkin ayrıntıları paylaştı.

400 METREKARELİK ALANDA GEÇEN 35 YIL!

Bursa'da tarihi kazanç! 400 metrekarelik bir alandan yılda 3 milyon TL kazanıyor!

Bursa’nın Keles ilçesinde bulunan Pınarcık Köyü’nde ikamet eden Mustafa İyitürk, tam 35 yıldır kendi tesisinde kültür mantarı üretimi yapıyor. 400 metrekarelik bir alanda ayda 8- 10 ton aralığında mantar üretimi yapan İyitürk, üretmiş olduğu mantarları sene boyunca Bursa’da bulunan manav, pazar ve marketlere satıyor. Mantarın kilosunu şu an 30 TL’den sattığını ifade eden İyitürk, bu alandan bir yıl içerisinde 3 milyon TL’lik bir kazanç elde ettiğini belirtti.

Mantarların üretim süreçlerine ilişkin önemli bilgiler paylaşan İyitürk, şu ifadeleri kullandı: “Mantar üretimi için 23- 24 derecelik bir ortam sıcaklığı gerekiyor. Nem oranının ise yüzde 85- 94 aralığında olmalı. Olgunlaşmaya başlayan mantarları tek tek topluyoruz. Ayda 8- 10 ton, senede ise 100 ton üretim yapıyoruz.”

DERNEK BAŞKANINDAN DESTEK!

Ürettiği mantarlara çok talep olduğunu belirten İyitürk, köy halkına da örnek oluyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Pınarcık Köyü Dernek Başkanı İsmail Tosun, şu ifadeleri kullandı: “Köyümüz sakinlerinden Mustafa abimiz 35 yıldır mantar üretiyor. Bursa’nın mantar ihtiyacını burada bulunan 400 metrekarelik alandan karşılıyor. Kendisinin köyümüze oldukça büyük bir katkısı var. Bizler de ona başarılarının devamını diliyoruz.”

Bursa'da tarihi kazanç! 400 metrekarelik bir alandan yılda 3 milyon TL kazanıyor! ile ilgili etiketler Bursa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.