Bursa'da sigara içmek yasaklandı mı? Sigara yasağı olan iller hangileri?

Bursa'da sigara içmek yasaklandı mı? Sigara yasağı olan iller hangileri? Birçok ile getirilen sigara içme yasağının ardından Bursa'lılar araştırmaya baaşlaıd. Bursa'da sigara içmek yasaklandı mı? Sigara yasağı olan iller hangileri?

Bursa'da sigara içmek yasaklandı mı? Sigara yasağı olan iller hangileri? Yapılan son yasakların arasında yer alan sokakta sigara içme yasağı getirilen illerin sayısı yükselmeye devam ediyor. Bugün itibari ile 12 ile yükselen Sigara yasağı olan iller hangileri sizler içi araştırdık. Bursa'da sigara içmek yasaklandı mı? Sigara yasağı olan iller hangileri?

Bursa Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında kent genelinde kamuya açık alanlar ile cadde ve sokaklarda yürürken sigara içilmesini yasakladı.

Vali Yakup Canbolat başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yeni kararlar aldı. Alınan kararlara göre, Bursa genelinde kalabalık cadde, sokak ve alanlar ile tüm pazar yerlerinde maske kullanımını ihlal ederek, bulaş riski oluşturması nedeniyle yürüyüş sırasında sigara içmek yasaklandı. Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenmektedir. İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayılarındaki artış ve maske takma zorunluluğunun ihlal edilmesi nedeniyle, yeniden yapılan değerlendirmeler sonucunda koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek ve sigara, tütün ve tütün mamullerini kullanmak maksadıyla maskelerin indirilmesini önlemek amacıyla, ilimizde belirlenen kalabalık cadde ve alanlarda ve tüm pazar yerlerinde vatandaşların yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklanmasına karar verilmiştir. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”

Sokakta Sigara İçme Yasağı Olan İller

Koronavirüsle mücadele kapsamında;

Kahramanmaraş,

Ordu,

Giresun,

Kastamonu,

Denizli,

Erzincan,

Sinop,

Kütahya,

Muş,

Bursa,

Isparta ve son olarak da Balıkesir'de açık alanlarda, cadde ve sokaklarda sigara içmek yasaklandı.

Dikkat Polisten Sigara Denetimi!

Bursa Valiliği tarafından alınan kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte birçok noktada 'sigara' denetimi yaptı. Ekipler, yürüyerek sigara içenleri yeni yasak kararıyla ilgili uyarırken, karara uymamakta direnenlere 900 lira cezai işlem uyguladı. Bursalılar ise yasak kararından memnun olduklarını belirtti. Cenap Şen, ‘Ben yıllar önce bıraktım sigarayı. Şimdi bu dönemde böyle bir karar alınması fazlasıyla iyi oldu. Sigara insan sağlığını zaten tehlikeye atan bir bağımlılık, şimdi pandemi varken dikkat etmek ve içmemek çok önemli. Bence geç alınmış bir karar. Pandemi hem ülkemize hem de dünyaya zor zamanlar yaşatıyor. Haliyle hepimizin devlet tarafından alınan kararlara uyması lazım. Polis memuru arkadaşlar kurallara uymayanları ikaz ediyor ya da ceza yazıyorlar. Bizim de üstümüze düşeni yapmamız lazım’ dedi.

Bursa'da sigara içmek yasaklandı mı? Sigara yasağı olan iller hangileri? ile ilgili etiketler Bursa Bursa sigara içme yasağı Sigara yasağı olan iller hangileri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.