Bursa'da bir fabrikada patlama ve göçük meydana geldi! Ölü ve yaralılar var...

Bursa'dan gelen son dakika haberine göre, patlama ve göçük olduğu ihbar edilen fabrikaya çok sayıda ekip sevk edildi. Patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Vali Küçük'ten bilgi aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı patlama ile ilgili inceleme başlattı.

FABRİKANIN ÇATISI ÇÖKTÜ, ÇEVREDEKİ BİNALAR SALLANDI

Ankara Yolu üzerinde bulunan bir boya fabrikasında bugün sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası çevredeki binalar sallanırken, vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Buhar kazanının patladığı öğrenilirken, fabrikanın çatısı çöktü. Fabrikanın 100'e yakın çalışanı olduğu belirtiliyor.

Bursalı bir aileye ait fabrikanın 80'li yıllarda kurulduğu ve bilinen bir boya fabrikası olduğu belirtiliyor.

BURSA VALİSİ: GAZ SIKIŞMASI OLDUĞU BELİRTİLİYOR

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "10.30'da kazan dairesinde büyük bir patlama meydana geliyor. Gaz sıkışması olduğu belirtiliyor. Büyük bir patlamaydı, çevrede de hasar büyük. 5 ölü, 4 yaralı var. Yaralıların durumu konusunda kesin bir bilgi veremeyeceğim. Enkazdan herhangi bir yaralı veya vefatın çıkmayacağını düşünüyoruz. Olay anında oradan geçen biri veya içeride bir müşteri var mı bilmiyoruz. O sebeple ekipler incelemeyi hızlı bir şekilde yapıyor. Enkazın temizliği bitmedi" ifadelerini kullandı. Valinin açıklamasının ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin tespitine göre yaralı sayısı 16'ya yükseldi...

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Olayda hayatını kaybeden 5 kişinin isimleri belirlendi. Buhar kazanının patlaması ve ardından meydana gelen göçük nedeniyle Yavuz Demir, İbrahim Can, Yasir Saraç ile Suriye vatandaşı oldukları belirtilen Ebu Hüseyin ve Muhammed Hassif’in yaşamlarını yitirdikleri bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürsu ilçesinde bulunan organize sanayi bölgesindeki iplik-boya fabrikasında yaşanan patlamanın ardından, Vali Küçük’ü telefonla arayarak bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, can kayıplarına da neden olan buhar kazanındaki patlamaya ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, patlamaya ilişkin inceleme başlattıklarını bildirdi.

İnceleme kapsamında Bakanlığa bağlı ilgili il müdürlerinin olay yerine yönlendirildiğini vurgulayan Sarıeroğlu, "Bakanlığımızca başlatılan inceleme kapsamında bir müsteşar yardımcımızı, İş Teftiş Kurulu Başkanımızı, İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanımızı ve üç müfettişimizi görevlendirdik. Arama kurtarma çalışmalarının ardından yapılacak olan müfettiş incelemesinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

"BUHAR KAZANININ PATLAMASINDA KESİNLİKLE İHMAL VAR"

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın ise fabrikanın 1990'lı yılların başında kurulduğunu kaydetti.

Patlamanın yaşandığı kuruluşun bölgedeki eski fabrikalardan olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var. Bu ihmal teknik kadronun olabilir, işçilerin olabilir, yönetimin olabilir. Basınç normalde 3-4 katına yükselmeden kazan patlamaz. Onun görülmesi gerekirdi. Bir ihmal var ama sonuçta maddi zarardan daha çok 5 can kaybı."

"BİR ANDA FABRİKANIN İÇİ TOZ DUMAN OLDU"

İşçilerden Yener Karal da çalıştıkları sırada bir gürültü duyduklarını ifade etti.

Fabrikanın içinin bir anda toz duman olduğunu anlatan Karal, "Her şeyi bıraktık kaçmaya başladık ve dışarı çıktık. Bir baktık ki fabrika yok, gitmiş yani. Camlar kırıldı, iş yerinin araçları kullanılamaz hale geldi." dedi.

Konfeksiyon bölümü çalışanlarından Fedai Başkacı da patlamaya ilişkin şunları söyledi:

"Çalıştığım makine bir anda yerinden zıpladı. Lambalar yere düşmeye başladı. Aşağı indiğimizde baktık ki binadan dumanlar yükseliyor. Yangın çıkmadı ama ortalık savaş alanına dönmüştü. Sonra 112'yi aradık ama 112 hattı kilitlenmişti. Bunun üzerine 184 Sağlık Bakanlığı hattını aradık ve durumu anlattık."

Bursa'da bir fabrikada patlama ve göçük meydana geldi! Ölü ve yaralılar var... ile ilgili etiketler Bursa Fabrika patlama AFAD UMKE itfaiye Erdoğan gürsu ilçesi sağlık ekipleri jülide sarıeroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.