Bursa'da 65 yaş ve üzerinde 'ücretsiz ulaşım' yasağı

Gelen son dakika haberine göre; Bursa'da yaklaşık 202 bin yaşlı vatandaşın kullandığı ücretsiz toplu ulaşım hakkında önemli bir karar alındı. İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda koronavirüs tedbirleri kapsamında ücretsiz toplu taşıma kullanan yaşlılar, yasak saatlerde bu imkandan yararlanamayacak.

Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Bursa'da 65 yaş üstüne belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Bu kısıtlama çerçevesinde 65 yaş üstü kişilerin toplu ulaşımdan yararlanmaları da yasaklandı.

Bu karar doğrultusunda BURULAŞ tarafından yapılan yazılım değişikliğiyle yaşlılar belirli saatlerde toplu ulaşımı kullanamayacak.

 

BUGÜN BAŞLADI

Karara göre, sabah saat 08.00 ila 10.00 arası ve öğleden sonra 16.30 ve 19.00 saatleri arasında 65 yaş üstü 202 bin kişi toplu ulaşımdan yararlanamayacak.

BURULAŞ yazılımını günceleyerek, yeni uygulamayı bugünden itibaren yürürlüğe soktu.

Bursa'da 65 yaş ve üzerinde 'ücretsiz ulaşım' yasağı ile ilgili etiketler Bursa Korona ulaşım ücretsiz tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.